Словакия праща полицаи, които ще помагат на Македония да охранява границата си

  • 05 януари 2016 18:25

  • 1172
  • 0
Словакия праща полицаи, които ще помагат на Македония да охранява границата си
© Gettyimages (архив)

Словакия ще изпрати 25 полицаи, които ще помагат на Македония да охранява границите си в ситуация на засилен мигрантски поток към Европейския съюз, предаде Ройтерс, цитирайки премиера Роберт Фицо.

Над милион бежанци и мигранти са пристигнали в Европейския съюз по суша и море през 2015 г., съобщи през декември Международната организация по миграция. Мнозина от бягащите от конфликтите и мизерията в Близкия изток и Африка преминаха през Турция, Гърция, Македония, Унгария и Хърватия. Хиляди нови мигранти продължават да пристигат в Гърция всеки ден.

Словашкото правителство, което идната седмица ще одобри изпращането на полицейски служители в Македония от февруари, вероятно ще продължи също мисията си от 20 души в Словения, заяви Фицо пред репортери. Словакия вече изпрати 50 полицейски служители в Унгария.

Ние сме готови да помогнем на други страни на двустранно ниво или като част от международното сътрудничество, заяви Фицо. Разтревожени сме какво ще се случи през първите пролетни месеци, когато, ако преценките на ООН са верни, притокът на мигранти ще бъде по-голям от този, на който бяхме свидетели досега, добави Фицо, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини