Аню Ангелов: Пожар не е причинил взривовете край Севлиево

  • 14 ноември 2011 08:30

  • 1405
  • 1
Аню Ангелов: Пожар не е причинил взривовете край Севлиево
©

Нито пожар, нито неугасен фас е причината за взривовете в складовете при севлиевското село Ловнидол. Това заяви министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март в предаването Тази сутрин по БТВ.

По закон във подобни складове няма никакво електричество, а ток има само там, където е охраната. МО охранява своите складове както трябва, аз лично съм проверявал подобни складове, гарантира Ангелов.

Министърът на отбраната разкри, че през 2008 г. единствената машина, с която разполагат военните за разрязване на снаряди буквално е бил взривен при работа. Машината е невъзможно да бъде ремонтирана, заяви Ангелов и уточни че цената на робота е 350 000 евро. Това е бил първия и последен, фатален случай при който тази машина е била използвана, призна военният министър.

Военните са дали заявка за тежки костюми, с които разполагат сапьорите в МВР, за да могат при подобни на взривовете край Севлиево да реагират адекватно. Министерството на отбраната разполага с 25 склада с „отпаднала необходимост“, които са готови за приватизация. 3 вече са продадени на частни фирми, уточни Ангелов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.11.14 | 12:35

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини