Новото правителство в Атина чака вот на доверие

  • 14 ноември 2011 08:01

  • 706
  • 0
Новото правителство в Атина чака вот на доверие
© Интернет

Гръцкият парламент ще гласува вот на доверие на новото преходно правителство в сряда следобед след тридневни дебати по политическата програма на премиера Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012, съобщи АНА-МПА.

Правителството, оглавено от бившия вицепрезидент на Европейската централна банка Пападимос, положи клетва в петък. Коалиционното правителство включва министри от двете основни партии на страната - социалистическата партия ПАСОК и консервативната „Нова демокрация”, както и от малката крайнодясна партия ЛАОС.

Ройтерс отбеляза, че е почти сигурно, че кабинетът ще спечели вота на доверие в парламента, тъй като се радва на подкрепата на двете главни партии в страната. Същевременно анкета, публикувана вчера във в."Риълнюз", показва, че мнозинството от гърците вярват, че коалиционно правителство като това на Пападимос е най-доброто решение за Гърция в борбата й с икономическата криза.

Проучването сочи, че 68 процента от гърците подкрепят правителство на националното единство като това, което беше съставено в петък. Новият премиер Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 се подкрепя от 75 процента от анкетираните. Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел днес са призовали в телефонен разговор новия гръцки премиер Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 да уважава и изпълни изцяло поетите от Гърция задължения за реформи, предаде Ройтерс. "Плащането на следващия транш от помощта не може да бъде направено, освен ако няма решителна стъпка в тази посока", посочи Елисейският дворец.

Последвайте канала на

706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини