Ангела Меркел: Новото правителство в Италия ще стабилизира еврозоната

  • 13 ноември 2011 19:30

  • 747
  • 1
Ангела Меркел: Новото правителство в Италия ще стабилизира еврозоната
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се оцени положително политическите промени в Италия и приветства одобряването в парламента на допълнителните антикризисни мерки, съобщи ИТАР-ТАСС.

Много радостно е, че бяха одобрени необходимите мерки за понижаване на италианския държавен дълг, каза Меркел в Лайпциг, където утре ще участва в конгреса на партията си Християндемократическия съюз (ХДС). Меркел се надява, че това ще помогне за връщане на доверието на финансовите пазари към страната. Канцлерът каза, че очаква сформирането на новото италианско правителство да има положителен ефект върху положението в еврозоната.

Отказът от еврото ще има катастрофални последици, предупреди бившият британски премиер Тони Блеър. Икономическата обстановка
в света постави лидерите на ЕС пред изключително труден избор, тъй като решенията, необходими за стабилизиране на еврото, ще бъдат болезнени и непопулярни. Същевременно отказът от единната валута би имал наистина катастрофални последици за някои страни, каза в интервю за Би Би Си днес Блеър. Най-сетне беше развенчан митът от последните десетина години, че икономиките - на Германия и на Италия, например - са равнозначни, отбеляза той, изтъквайки, че основните принципи на организация на Евросъюза се нуждаят от преразглеждане, тъй като на тази структура са нужни нови регулатори, призвани да гарантират запазването на определен баланс при взаимодействието на икономиките на страните членки.

Последвайте канала на

БТА
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.11.13 | 20:02

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини