Повечето германци биха подкрепили военен отговор срещу тероризма

  • 29 декември 2015 16:56

  • 1285
  • 3
Повечето германци биха подкрепили военен отговор срещу тероризма
© Getty Images/Guliver

Мнозинството от германците биха подкрепили разполагане на войски в страната, ако тя стане жертва на терористична атака, показват резултатите от социологическо проучване на ЮГав, поръчано от ДПА.

53 на сто от анкетираните "категорично" ще подкрепят разполагане на войници и само 7 на сто биха били против подобна мярка; 35 на сто биха подкрепили присъствие на военни по улиците само при условие, че те имат ясно определени ограничени функции.

Според германското законодателство вътрешната сигурност е грижа единствено на полицията и предвижда намеса на Бундесвера само при кризи и то в помощ на силите за сигурност.

Неотдавнашните атентати в Париж подновиха водения от десетилетия дебат в Германия за евентуални промени в конституцията, които да позволят разполагане на военни в случай на нужда, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1285 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
веднага да пратят спец части

2016.01.01 | 09:31

3
познат пътувал по германия подава че нагло терористични камери увреждат милиони жертви ежедневно по пътищат а хиляди пъти..
арести за терористи на власт

2016.01.01 | 09:31

2
Браво БУндесфера да прати спец части срещу нагли терористи увреждащи милиони ежесекундно с нагло терористични камери,скенери и екрани и с включени фарове през деня..Има вече тежки пробиви в охраната на особенно рискови аномални зони...
сриват Биосферната охрана целенасочено

2015.12.30 | 06:18

1
Ако несмките колеги нямат програми да питат геолозите от САЩ за пет минути могат да им пратяТ снимки с маркирани трайно увреждани от камери зони..

Добави коментар

Водещи новини