Найденов: Имаме ръст от 54, 4% в усвояването на европейските средства

  • 13 ноември 2011 10:53

  • 552
  • 1
Найденов: Имаме ръст от 54, 4% в усвояването на европейските средства
©

Според доклада на Европейската сметна палата, за миналата година България има 54, 4% ръст по отношение на усвояването на средства от Европейския земеделски фонд и по Програмата за развитие на селските райони и в този показател ние сме първенци в ЕС.

Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в интервю за предаването на БНР „Неделя 150”. За това е важно, когато не достигат парите в националния бюджет, ние да успяваме на компенсираме това с максималното усвояване на европейските средства, допълни Найденов. Той обясни, че дебатите за парите за земеделие в Бюджет 2012 продължават, но той лично не е оптимист, че може да се договорят повече средства за сектора, ако не дойдат по-добри новини от Европа и света по отношение дълговата криза.

По отношение на проверката на Европейската комисия на заменките на гори и земеделски земи в България министър Найденов каза, че „ако комисията отсъди, че това е нерегламентирана държавна помощ и се произнесе официално, ние имаме два полезни хода – бенефициентите, тези, които са получили горите, да внесат разликите в републиканския бюджет, а, ако те откажат, държавата трябва да намери механизъм да го направи принудително или да възстанови тя средствата вече в европейския бюджет.”

Последвайте канала на

Десислава Станева
552 1

Коментари 1

Добави коментар
q

2011.11.14 | 19:53

1
имаш 50 сантима ръст на хуя дето го лапаш прокълнат министре продажна утрепко!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини