Съдят 87-годишна жена след жесток побой с бастун

  • 28 декември 2015 15:59

  • 2249
  • 0
Съдят 87-годишна жена след жесток побой с бастун
©

87-годишни жена съди своя съседка връстница, след жесток побой с бастун в главата. Двете жени са трудноподвижни.

Ирина Берберова и Гана Смиловска не пропускат заседанията в Пловдивския районен съд, където се гледа делото. Роднините им ги карат с инвалидните колички към съдебната зала, а те не се поглеждат.

Всичко започнало заради една коза и пет лева. Побоят между двете старици се разразил в село Старосел, съобщава "Флагман".

"Пребиха ме, умирам!", успяла да изрече по телефона баба Ирина на своята дъщеря, която живее в Хисаря. Ирина и Гана били съседки. Берберова имала кози и решила да продаде една от тях на Гана за 70 лева. До сделка не се стигнало, тъй като купувачката се поскъпила за едни пет лева. Баба Ирина отказала да й продаде козата и двете се сбили. Той се разиграл пред очите на съпруга на Гана - Тано Смиловски. Възрастният мъж наблюдавал как жена му налага с бастуна в главата Берберова и я окуражавал.

Гана Смиловска отрича в съда да е била съседката си. "Разбирам в какво съм обвинена, но не съм посягала на тази жена въобще. Не се признавам за виновна", отсече подсъдимата под наставленията на своя защитник Марин Марковски.

По време на боя Смиловска засилила електрическата си инвалидна количка към краката на 87-годишната Берберова. Омаломощена от удара, тя паднала в скута на Гана. В това време дъщеря й позвънила от Хисаря просто да чуе как е майка й. "Тръгвайте, убиха ме", извикала Берберова.

Пострадалата по спешност била закарана в болница и седем дни лежала там. Според съдебните медици имало е временна опасност за живота на баба Ирина.

След побоя изпаднала в депресия. Вещите лица са категорична, че тя не страда от деменция. Възприема и възпроизвежда побоя с точност. Делото продължава. Пострадалата настоява да получи 7200 лева обезщетение за претърпени вреди. Нейният адвокат Йордан Давчев обясни, че в резултат на побоя е претърпяла мозъчно сътресение и средни телесни повреди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини