Над 60 бездомни кучета са били осиновени във Велико Търново

  • 28 декември 2015 15:33

  • 1235
  • 0
Над 60 бездомни кучета са били осиновени във Велико Търново
© Булфото

Над 60 бездомни кучета са били осиновени във Велико Търново след настаняването им в общинския приемник за бездомни животни, съобщи за БТА Зорница Кънчева, началник на отдел "Екология" в общинската администрация. Тя припомни, че приютът е открит в началото на септември и до момента в него са били настанени над 160 безстопанствени животни от града и населените места.

Приемникът е изграден със средства от общинския бюджет в размер на 200 хиляди лева. Животните, които пребивават в него се обезпаразитяват, кастрират, ваксинират и им се поставят чипове. В такъв вид, те биват осиновявани.

"Чипирането е важно, защото ако осиновителят прояви безотговорност и пусне кучето отново на улицата без каишка, ще бъде установен и санкциониран", посочи Кънчева.

В рамките на коледния благотворителен базар в парк "Марно поле" е разкрит пункт за набиране на средства в помощ на приюта. Средствата са за закупуване на ваксини за новородените кученца, казаха доброволците от приемника. Те уточниха, че в пункта се приемат и дарения от одеяла и храна. През следващата година от общинската администрация обмислят да разширят терена на приюта и да поощряват доброволческите инициативи сред младите хора, които искат да се грижат за животните.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини