Хиляди празнуват в Рим предстоящата оставка на Берлускони

  • 12 ноември 2011 21:18

  • 885
  • 0
Хиляди празнуват в Рим предстоящата оставка на Берлускони
© gettyimages

Хиляди демонстранти започнаха да се събират тази вечер на различни места в Рим, скандирайки "Оставка, оставка!" и размахвайки италиански знамена, съобщи АФП.

Някои носеха плакати с текстове като "Бай-бай, Силвио!" или просто "Най-сетне!" Някои стояха пред двореца Киджи, седалище на правителството, други - пред Монтекиторио до Камарата на депутатите, трети предпочетоха двореца Квиринал, седалище на президентството, или личната резиденция на премиера Палацо Грациоли.

Пред Квиринал оркестър и хор изнесоха импровизиран миниконцерт, изпълнявайки "Алелуя" на Хендел. "Тук сме, защото сме много щастливи, че Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 най-сетне се маха! Чао, отивай си у дома и повече не се връщай!", викаше един от участниците. Лидерът на Виолетовия народ, опозиционното движение срещу Берлускони, зародило се в интернет - Джанфранко Маша, беше сред демонстрантите пред двореца Киджи. той каза за Берлускони: "Сега той е съвсем сам, наистина сам, изоставен от своите, но ние решихме да не го оставим и да го последваме до резиденцията му, като излезе, после до президентството, за да сме сигурни, че ще подаде оставка". "Ще му направим малък кортеж, това ще бъде като бунга-бунга за нас", пошегува се той.

Пред Палацо Грациоли се събраха привърженици на Берлускони. "Той е уникален, неповторим, няма равен на него", каза 25-годишен работник. Чувстваме се като сираци, заяви 54-годишна домакиня. Оставката ще бъде връчена в 21,00 ч. по Гринуич, съобщи АФП, като се позова на официално съобщение на президентството.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини