Българка загинала на фиеста у мексикански политик?

  • 12 ноември 2011 06:46

  • 4333
  • 5
Българка загинала на фиеста у мексикански политик?
©

Властите в Мексико разследват дали българката Галина Чанкова е загинала на фиестата у известния местен политик Хорхе Емилио Гонасалес, пише “24 часа”, позовавайки се на информация на журналисти от мексиканския в. “Реформа”.


През нощта на 1 срещу 2 април 25-годишната Галя от Карнобат политна от балкон от 19-ия етаж в луксозния комплекс “Емералд” в карибския курорт Канкун. Тя падна от 55 м височина и загина на място. Заключението бе самоубийство.

Сега прокуратурата в мексиканския щат Кинтана Роо смята да започне ново разследване. Защото апартаментът, от който падна Галя, принадлежи не на друг, а на Хорхе Гонсалес. Той е 39-годишен, но има няколко мандата в щатския сенат и се бори да се върне там догодина. Гонсалес доскоро бе лидер на Мексиканската зелена екологична партия (ПВЕМ) и е известен с прякора Зеленото хлапе.

Оказва се, че 14 луксозни жилища в комплекса “Емералд” са собственост на хора от ПВЕМ. Още след смъртта на българската се заговори, че апартаментът, от който паднала, е на Зеленото хлапе. Гонсалес отрече.

Мексиканските “зелени” са известни с пищните си купони, на които по правило има тълпи от момичета, обясняват от “Реформа”. На тях се изпивали индустриални количества алкохол. Знае се, че Галина е била доста пияна преди да падне от балкона. Тя била на забавата с трима българи – Минко Марио Пидев и две жени, едната от които била нейната съквартирантка в София Гергана.

Според Гонсалес във фаталния съседен апартамент живее не той, а съседите му Висмайер, които давали жилището под наем на 36-годишния българин Калоян Валентинов Данчев. Той е управител на комплекс “Маян палас” в курорта Пуерто Пеняско.

Гонзалес пък дава своя апартамент под наем на познати, за да правят приеми. Това се случило и във нощта на 2 април.

Главната мистерия около случая е как Галина се е озовала в Мексико. Родителите до последно мислели, че момичето е в София, където следвало философия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4333 5

Коментари 5

Добави коментар
LAZY

2011.11.17 | 15:29

5
А каква е тайната на Галина? Никой никъде нищо не е казвал за живота й.
sesk

2011.11.17 | 15:29

4
тоя калоян е управител на много неща в мексико и се знае с много влиятелни хора там?
LAZY

2011.11.17 | 15:29

3
Абееее..., защо не си е разцепила главата на две, мозъка да е отхвръкнал на 8 метра встрани, щом се е забила в бетона с 200 км/ч. от 19-ти етаж? На снимката се вижда само леко разбито лице и ка чамак от кръв! http://www.plovdivmedia.com/i/38325-1.jpg
Георги

2011.11.17 | 15:29

2
Ха голям купон става. Това е като сценарий на филм. Те я пратили да учи а тя отишла да изкарва пари. Горките хорица, какво са отгледали.
sportnamedicina.com

2011.11.17 | 15:29

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини