Щайнмайер заплаши с правни действия за налагане на плана за мигрантските квоти в ЕС

  • 19 декември 2015 12:29

  • 1828
  • 5
Щайнмайер заплаши с правни действия за налагане на плана за мигрантските квоти в ЕС
© gettyimages (архив)

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер каза, че може да се наложи да бъдат предприети правни действия за изпълнение на плана за разпределяне на бежанците в Европейския съюз, съобщи ДПА, като се позова на сп. "Шпигел".

Щайнмайер имаше предвид няколко държави членки от Централна и Източна Европа, включително Полша, Унгария и Чехия, които са твърдо против задължителни мигрантски квоти. "Ако няма друг начин, въпросът ще трябва да бъде решен чрез правни действия", каза той, имайки предвид възможността за задействане на процедура за нарушение пред Европейската комисия или Съда на ЕС.

Полша показва, че възнамерява да отстъпи от ангажимента за квоти за мигрантите в ЕС, въпреки че предишното й правителство се съгласи с това през септември. Щайнмайер предупреди Полша да не застрашава "отношенията на доверие, които изграждаме с толкова усилия от падането на Желязната завеса преди 25 години".

През септември страните от ЕС се договориха да преразпределят около 160 000 бежанци от държави като Гърция и Италия, които понасят по-голямата част от бремето на бежанския поток, идващ от Близкия изток, Африка и Азия, припомня БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1828 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2016.04.11 | 02:37

5
МРЪСЕН ЕВРЕЙСКИ БОКЛУК,ИЗТОЧНА ЕВРОПА КАЗВА НЕ НА ЕМИГРАНТИТЕ....КОГАТО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА СЕ ВЪЗРОДИ ТИ ЩЕ СТРАДАШ ТАКА КАКТО И ЛУЦИФЕР НЕ Е СТРАДАЛ

2016.04.11 | 02:36

4
Мръсен чифут

2016.04.11 | 02:36

3
Умрете всички гадни копелета немски,няма да склоним на вашето,да го духате заедно с болните ви лидери,този път ще бъдете заличени за винаги и безвъзвратно.Не можете да ни командвате мизерници,ще умрете ядейки собствените си лайна.
Никола

2016.04.11 | 02:36

2
и все пак германците завзеха европа през институциите и икономиката. сега очевидно само те могат да взимат решения без да питат никой, а ние и нашия външен министър винаги повтаряме позицията на германия по всички въпроси (дословно) УПРАВЛЯВАТ НИ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ?

2016.04.11 | 02:36

1
Кой е като британците? Пичовете си имат "не ме занимавай" клауза в договора и нещо като не ги кефи им показват средния и да се оправят от ЕС.

Добави коментар

Водещи новини