Закопчаха двама взломаджии - рецидивисти

  • 11 ноември 2011 14:08

  • 1290
  • 0
Закопчаха двама взломаджии - рецидивисти
©

Криминалисти от столичното Четвърто РУП заловиха двама рецидивисти за серия взломни кражби от магазини, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В края на октомври служителите на реда получили информация за криминално проявен младеж, който извършвал кражби от магазини в други части на столицата, но напоследък сменил територията и се прехвърлил в квартали, обслужвани от Четвърто районно управление. В хода на разследването криминалистите установили самоличността му – С.П. на 19 години и на 8 ноември го задържали в дома му. Установено е, че само за месец той, заедно с негов авер с прякор Тръбата, е извършил шест взломни кражби от магазини. Част от откраднатото били мобилни телефони, които двамата пласирали в заложна къща на бул. „Сливница” и „Константин Величков”. Оттам била иззета „Нокиа”, която С.П. продал за 30 лв.

Същия ден в заложната къща криминалистите задържали и съучастника му – И.И. на 28 години, криминално проявен, „специалист” по взломни кражби от магазини, познаващ много добре района. При разпитите двамата си признали, че всичките престъпления извършвали около 04.00 часа през нощта. Обикновено И.И. разбивал вратите с отвертка, двамата влизали в обекта и в рамките на минута отмъквали каквото им попадне – оборота от магазините, касетки с пари, мобилни телефони. Криминалисти установили, че на 21 октомври С.П. е разбил входната врата на магазин за детски дрехи на ул. „Здраве” и откраднал 255 лева и мобилен телефон „Нокиа 2220”.

Същата нощ дуото атакувало и магазин на мобилен оператор на ул. „Краище”, откъдето си тръгнали с два мобилни телефона и две устройства за мобилен интернет. Те проникнали с взлом и в детски клуб на ул. „Петко Каравелов” като откраднали касетка с 1200 лева. При друг техен набег била обрана закусвалня на ул. „Балша” – оттам изчезнал оборотът от 230 лева. В една нощ те атакували и два магазина – за цветя на ул. „Рикардо Вакарини” и за алкохол и цигари, намиращ се съвсем наблизо. Когато разбили цветарския магазин, се включил СОТ-ът и двамата побягнали, но впоследствие решили да ограбят другия търговски обект – оттам успели да откраднат петдесет лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
1290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини