Депутатите приеха окончателно промените в Конституцията, Цветанов нападна Радан Кънев (обновена)

  • 16 декември 2015 10:40

  • 2681
  • 3
Депутатите приеха окончателно промените в Конституцията, Цветанов нападна Радан Кънев (обновена)
© Novini.bg

 Депутатите приеха на трето четене конституционните промени.

Гласуването стана поименно. "За" гласуваха 189 народни представители, "против" се обявиха 39, а "въздържал се" гласува 1, като това беше Корман Исмаилов от Реформаторския блок. Депутатите от ДСБ начело с Радан Кънев отсъстваха от пленарна зала и гласовете им не бяха отчетени. Останалата част от депутатите от РБ подкрепиха промените. Депутатите от ГЕРБ, ПФ, АБВ, "Атака" и ДПС също подкрепиха промените в Конституцията, а от БСП логично се обявиха против и заявиха, че тези промени няма да доведат до никаква реформа в съдебната система.

Цветан Цветанов от ГЕРБ каза от трибуната на НС, че 2015 година ще остане знакова в историята на България. Той благодари на бившия правосъден министър Христо Иванов, но не пропусна да нападне Радан Кънев. Днес даваме нов старт и ново начало на съдебната реформа. Искам да благодаря на всички, които днес дадоха своя глас "за". Учудвам се от поведението на някои колеги, които се опитват да превърнат съдебната реформа в лабораторно изследване. Искам да благодаря на колегите от Реформаторския блок, които подкрепиха промените. ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от комплексиран партньор. Силното партньорство дава възможност за силни политики, обясни Цветанов.

Искам да благодаря и на колегите от АБВ и ПФ. Не може да се правят послания за предсрочни избори. Днешното управление е без алтернатива. Всеки, който говори за подаване на оставки и съставяне на нов Министерски съвет, говори несъстоятелни неща. Искам да се обърна към министър Христо Иванов. Вие получавахте подкрепата на всички депутати от управляващото мнозинство. Ако искате да продължите да работите за съдебната реформа, може да го направите и пак ще получавате нашата подкрепа, завърши Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хаха

2015.12.16 | 14:32

3
ГЕРБ и ДПС вече официално. Странно как ВМРО са в кюпа с ДПС хаха, че и бургаският националист и той с ДПС. Тея са смешници в парламента!!! Ако не бяха крадци щеше да е голям майтап ГЕРБ с Цецко врещят срещу ДПС и все заедно гласуват как става така???
Ники

2015.12.16 | 14:32

2
Наричайте ме както щете, но не можах да разбера какво се е променило !!!
Бойкооо курвоооооо

2015.12.16 | 14:32

1
Как няма да е знакова , като отърва затвора , мухляк! Орешарски те съди, мутренската тиквата дойде на власт и те оправдаха веднага.Правите народа си на будали , но и тяхното търпение няма да е вечно.

Добави коментар

Водещи новини