Обвинителен акт срещу бивш разузнавач за разгласяване на служебна тайна и подкуп

  • 15 декември 2015 13:12

  • 1643
  • 0
Обвинителен акт срещу бивш разузнавач за разгласяване на служебна тайна и подкуп
© Булфото

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу бивш разузнавач в група "Криминална полиция" към РУ в Стамболийски за разгласяване на сведения, забранени по Закона на МВР, получаване на подкуп, чрез изнудване и използване на служебно положение и държане на акцизни стоки без бандерол - тютюн.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По данни на обвинителния акт през юли и август 2015 г. обвиняемият Д.Ч. съобщил и показал от служебния си компютър на собственик на ресторант в Пловдив снимков материал от полицейската база данни за лица, за които имал сведения, че извършват кражби на територията на Перущица и Пловдив.

Вместо да отработи по установения ред сигнал за кражба, подаден от въпросния човек обвиняемият му предоставил данни за лица, които биха могли да са евентуални извършители на кражбата.

От декември 2014 г. до февруари 2015 г., при условията на продължавано престъпление, чрез изнудване и възползване от служебното си положение, Д.Ч. на три пъти поискал и приел дар в размер на 450 лева и 2,4 кг тютюн без бандерол. По делото е било установено, че обвиняемият е поискал парите за да прикрие престъпната дейност на семейство от Перущица, които се занимавали с продажба на цигари без бандерол.

Обвиняемият е задържан на 26 февруари 2015 г. при получаване на четири торби с нарязан тютюн без бандерол. В момента е с мярка за неотклонение "парична гаранция". Не се е признал за виновен.

Последвайте канала на

1643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини