Разкриха оранжерия с марихуана

  • 11 ноември 2011 10:59

  • 1693
  • 0
Разкриха оранжерия с марихуана
©

Ямболските антимафиоти разкриха „оранжерия” за марихуана в семейна къща. Задържан е 30-годишният производител на наркотичното растение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В хода на спецакцията, проведена вчера в Ямбол, служителите от териториално звено БОП – Ямбол са извършили претърсване в два имота, собственост на семейството на 30-годишния И.И.

При процесуално-следствени действия в къща на ул. ”Добруджа” е установена тайна стая - модерно оборудвана „оранжерия” за отглеждане на канабисови растения. Част от помещението е изолирано с алуминиево фолио и оборудвано с техника за отопление, вентилация, осветление и датчици за влажност и температура, както и специално изградена система за капково напояване с водни помпи, филтри, вани и множество торове. В една от ваните са намерени 23 саксии с растения в начален стадии на растеж, които при наркотеста са реагирали положително за марихуана. Открит е и обособен кът за изсушаване на готовата продукция. Мястото е преградено и оборудвано с кварцови лампи, аспирираща система и датчици.

В последвалото претърсване на апартамент, находящ се на ул. „Преслав” са открити и иззети 70 кутии от цигари, съдържащи различни количества канабисови семена. Във всяка от кутиите има етикет с информация за семената. И.И. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той не е криминално проявен.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Последвайте канала на

1693 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини