Мъж с фалшиви банкови карти в крачолите задържа СГП

  • 11 декември 2015 12:52

  • 1133
  • 0
Мъж с фалшиви банкови карти в крачолите задържа СГП
© Gettyimages/Gulliver

При съвместно разследване между Софийска градска прокуратура и СДВР е задържан под стража за 72 часа 37-годишният Христо Върбанов, за държане на подправени платежни инструменти - 15 броя банкови пластики, съобщиха от пресцентъра на СГП.

Около 00.30 ч. на 10 декември в полицията бил получен сигнал за забелязан мъж със съмнително поведение около банкомат, монтиран на супермаркет на ул. ”Бузлуджа” в София. На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които в непосредствена близост до обекта, задържали Върбанов. В хода на проверката от крачола на панталона на задържания изпаднали банкноти и две бели пластики.

Последвал личен обиск, при който полицаите намерили у Върбанов още 13 бели пластики. При претърсване на жилището му са открити други вещи, имащи отношение към деянието на задържания.

В хода на досъдебното производство разследващите получили официално уведомление от банката, стопанисваща банкомата, че в деня и часа на задържането на Върбанов са извършени общо 13 транзакции с карти, издадени от чуждестранна банка.

От допълнително направена справка е установено, че мъжът е криминално проявен и осъждан два пъти за престъпления против паричната и кредитната система.

След доклад на събраните материали в СГП на Върбанов е предявено обвинение за извършено престъпление по чл.244 ал.2, вр. ал.1 от НК - за държане на фалшиви платежни инструменти в големи количества.

Прокурорът е постановил задържането на Върбанов за срок до 72 часа.

Искането за постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража” ще се гледа от Софийския градски съд на 13.12.2015 г. (неделя).

Последвайте канала на

1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини