Разследвад афганистански граждани за трафик на хора

  • 11 декември 2015 12:46

  • 913
  • 0
Разследвад афганистански граждани за трафик на хора
©

Районната прокуратура в Свиленград извършва разследване по бързо производство срещу двама афганистански граждани за превеждане на група хора през държавната граница без разрешение на властите, съобщават от прокуратурата. Гранични полицаи са задържали 36 чужденци около 2.00 часа през нощта вчера в района на с. Михалич, община Свиленград. В групата, която незаконно е преминала през границата ни, е имало 12 деца под 16-годишна възраст. Установено е било, че двама от задържаните са нейните водачи - афганистански граждани на 23 и на 25 години.

Останалите 34 са били от семейства - роднини, от едно и също село в Ирак.

В обясненията си те заявили, че в Турция са платили на сирийски каналджия по 1000 долара на човек, за да бъдат преведени до София. Всички иракски граждани са подали молби за предоставяне на закрила у нас и са заявили, че бягат от военните действия на "Ислямска държава" в родината си, се посочва в съобщението на прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата афганистанци са задържани за 72 часа в ареста в Свиленград. Двама иракски граждани - на 24 и на 26 години, са били привлечени като обвиняеми от Районната прокуратура в Свиленград за ползване на неистински визов стикер и за нелегално преминаване на държавната граница, добавят от прокуратурата. Иракчаните са били задържани вчера на ГКПП "Капитан Андреево" при влизане в България.

Те са пътували в автобус по редовната линия Истанбул - София. При граничната проверка те представили иракските си паспорти, в които е имало положени неистински германски визови стикери. В обясненията си те са заявили, че за всеки от документите са платили по 10 000 долара на неустановен човек в Истанбул. Целта на пътуването им е била Германия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини