Петък е най-неизгодният ден за купуване на билети

  • 11 декември 2015 12:26

  • 881
  • 0
Петък е най-неизгодният ден за купуване на билети
© Getty Images

Петък беше обявен за деня от седмицата, в който е най-неблагоприятно да се купуват самолетни билети. Заключението е на експерти от туристическата компания Expedia и Airlines Reporting Corp, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл”.

Анализът на данните показва, че в петък цената на документите за пътуване в с 13 процента по-висока от неделя. Една от причините за това склонността на хората да изчакват края на работната седмица, за да направят резервации за предстоящите си пътувания, пише "Новинар".

Но самолетните компании обикновено приключват продажбата на билети по редовните тарифи до петък. Освен това пропуските за борда се оскъпяват и от факта, че в рамките на една седмица свършват всички евтини места в самолета, а някои авиокомпании предпочитат да пуснат в продажба новите билети през уикенда или след това.

Оказва се, че най-изгодният за покупки ден е вторник. На този ден авиокомпаниите предлагат билети с отстъпка, ако продажбите от миналата седмица не са били достатъчно високи.

Цената на самолетните билети за международни полети се преизчислява веднъж седмично – в нощта на вторник срещу сряда. Новите цени пък се формират в съответствие с курса на еврото, посочва „Уолстрийт джърнъл”.

Последвайте канала на

Novini.bg
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини