11.11.2011

  • 11 ноември 2011 06:57

  • 2616
  • 0
11.11.2011
©

11 ноември 2011 – подредбата на цифрите се случва веднъж на сто години.

Числото 11 се смята за особено и в много окултни традиции се нарича „мистическо”
. Тъй като нумерологията го разглежда и като 11, и като 2 в живота това число заслужава специален подход. То се смята за мистическо още и поради това, че свързаните с него притежават изострена чувствителност към вибрациите. Те имат и склонност към фантазиране. Родените на 11-ти често си създават лични ритуали за нещата, с които се занимават, за да привлекат вниманието и предизвикат у околните различни чувства.

Числото 11 винаги е било обект на интерес в древността.

Вавилонците споменават името Тиамат с неговите единадесет поддържащи хаоса демони. В индийската митология съществуват 11 форми на въплъщение на Рудра, Бога на разрушението. В първата книга на Мойсей се разказва как на Йосиф му се присънва, че Слънцето, Луната и 11 звезди се скланят над него. В книгите по теология 11 е числото на отрицателните предзнаменования, грешниците, наказанията.

В Индия обаче го имат за добродетелно и динамично. Тъй като съдържа два пъти числото 1, нумеролозите смятат, че то носи настойчив, революционен, властен характер.

Родените на 11-ти хора с число на душата 2 са отзивчиви, оптимистични и способни сами да излязат или да изведат и другите от сложни ситуации. Ако разполагат с добри спътници и достатъчно храна, могат да постигнат много в материалния свят. Те притежават всички качества на „двойките”: нестабилност, силна емоционалност. Склонни са да преживяват спадове и подеми, но ако имат силен партньор до себе си, могат да постигнат много. Стават известни и спечелват уважението на околните в по-късен етап от живота си.

По цял свят, както и у нас, много двойки са се записали, за да сключат брак точно на днешния ден. В столицата ще има 113 сватби.

Точно в 11 ч. и 11 минути днес ще бъде организирана колективна медитация за България и света на едно от най-високо енергийните кътчета в България – светилището „Свети Иван” край с. Мътеница, област Пловдивска.

Сборният пункт е в центъра на с. Паничери (преди Старосел), пред Културния дом в 10 ч.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини