След Италия дълговата криза засегна и Франция

  • 11 ноември 2011 06:38

  • 1274
  • 0
След Италия дълговата криза засегна и Франция
©

Европейските лидери омаловажиха опасенията, че еврозоната върви към разпадане, заради сигналите, че дълговата криза се е разпространила отвъд Италия и е засегнала вече и Франция, пише вестник “Таймс”.

Председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер заяви, че е алергичен към говорените глупости за разпадането на единната валута.

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза: „Ние силно вярваме, че тази обща евро зона е способна са спечели обратно пълното доверие, включително всяка отделна държава”.

Но британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. даде да се разбере, че Великобритания се подготвя за възможното разпадане на еврозоната, заявявайки че бъдещето на общата валута вече не може да бъде гарантирано. Италианските беди се явяват „ясна и действителна заплаха” за еврото и „моментът на истината приближава бързо”, каза той.

Британското министерство на финансите се подготвя за „всички и всяка възможност”. „Ако лидерите на еврозоната искат да спасят своята валута, те и институциите на еврозоната трябва да действат заедно сега, защото колкото повече отлагат, толкова по-голяма е опасността”, подчерта Камерън.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1274 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини