Всяка седмица в България двама стават милионери

  • 10 ноември 2011 21:14

  • 1715
  • 6
Всяка седмица в България двама стават милионери
©

Всяка седмица банковият депозит на още двама души надминава 1 млн. лв. В края на септември броят на депозитите на стойност над 1 млн. лв. е 519, обявиха от БНБ.

Броят на хората, които имат над 1 млн. лв. на влог в банка е нараснал с 27 само за последните три месеца. Това прави по двама нови милионери всяка седмица. За година броят на депозитите на стойност над 1 млн. лв. е скочил с 82, или с 18,8%. Общата стойност на 519-те влога над 1 млн. лв. е 1,276 млрд. лв.

Най-бързо обаче нарастват големите депозити на стойност между 100 хил. и 200 хил. лв., сочат данните на Централната банка. За година техният брой е скочил с 43,3% до над 17 000. А общата сума на тези депозити надхвърля 2,259 млрд. лв.

Докато големите депозити бързо нарастват, броят на най-малките влогове на стойност под 1000 лв. за година е паднал с 2,7%, или 262 хил. до 9,3 млн. броя. Явно хората местят парите си само в една банка с по-високи лихви или са принудени да закриват част от влоговете си заради кризата.

При фирмите най-бързо нарастват депозитите на стойност над 1 млн. лв. За година броят им се увеличава с близо 11% до 1928. Натрупаните средства само в тези най-големи корпоративни депозити за една година нарастват с 1,4 млрд. лв. и вече надхвърлят 8 млрд. лв. Явно фирмите забавят част от планираните инвестиции заради кризата и трупат парите си в банки. Подобно е и положението със заможните хора, които имат над 100 хил. лв. Все по-често те предпочитат да държат парите си в банка вместо да ги вложат в бизнес или да си купят още една кола или къща.

Последвайте канала на

Novini.bg
1715 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ssssssss

2011.11.12 | 10:56

6
bogatite stavat po-bogati bednite po-bedni
Hristiyan

2011.11.12 | 10:54

5
докато има балъци дето работят за 300лв ще има и алчни милионери прост народ неорганизиран, наведете се още мишки
AJ4A

2011.11.11 | 14:31

4
И за какво говорят подобни статистически данни ?????? За едно, единствено нещо, че България е в тотална икономическа криза, даже .... катастрофа !!!! Най-бедните непрекъснато теглят от спестяванията си, за да оцеляват! Интересното обаче е защо по-заможните и най-богатите си депозират парите в банки, след като по думите на управляващите икономиката на България цъфти и процъфтява. Е, колко цъфти икономиката на България си личи не по думите на нагли, нахални, прости и некомпетентни комплексарчета като Дянков, а по делата на заможните и богатите българи, които явно все повече губят склонността си към инвестиране в реален бизнес и прибягват до инвестиране на капиталите си в банките. Въпросът е от къде банките във време на световна финансова криза ще намерят средства, за да плащат "цената" на парите, вложени в тях и дали влагането на пари в банките няма окончателно да "убие" родната ни икономика!!! Въпрос, ако има обаче кой да си го зададе, че и кой да отговори на него, което няма как да стане с такива мин.на фин. и шеф на ЦБ!!! Със сигурност обаче в България или няма добър бизнес климат или едрите вложители нямат нищо общо с пазарната икономика!!! Да се чуди тогава човек, как някои, нямащи нищо общо с пазарните принципи и механизми са били в състояние да натрупат милиони спестявания!!! Ако има добри условия за бизнес и ако едрит "спестовници" бяха спечелили парите си в условията на пазарна среда, те щяха да имат РЕАЛЕН И СУПЕР ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС, в който да реинвестират печалбите си и да спечелят в пъти повече отколкото биха спечелили от банковите лихви! Направиха България РАЙ за т.нар. конюнктурни богаташи, забогатели по определени конюнктурни съображения, а не заради реалните си умения и способности и АД за честните, предприемчивите, знаещите и можещите българи!!! Гордейте се другарки и другари управляващи през последните 22 годиин!!!! Гордейте се, но знайте, че времето ви изтича и рано или късно ЩЕ ВИ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА АНТИНАРОДНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ!!!
sportnamedicina.com

2011.11.11 | 09:55

3
Посетете официалниа сайт на McDavid за спортна медицина http://sportnamedicina.com Там може да намерите професионални наколенки,наглезенки,накитници,набедреници,ръкави за лакът,налакътници,протектори,предпазна екипировка.
d

2011.11.11 | 09:54

2
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!

2011.11.11 | 00:17

1
Do they dig for gold?! Because BG have "plenty" places with gold. Look at the History books!

Добави коментар

Водещи новини