Крадците започнаха празничните акции

  • 07 декември 2015 07:10

  • 2883
  • 2
Крадците започнаха празничните акции
© Novini.bg

Крадците са се активизирали и са започнали вече „празничните“ си акции. Всички гастрольори започват придвижването си към големите градове, пише в. Новинар.

Сега се активизират и предизвиканите кражби. Тоест хора, които не са от криминалния контингента, се съблазняват и посягат на чуждото. Започват да се пробват в джебчийството, но най-вече правят грабежи със сила на улицата. Професионалистите пък са плъзнали по моловете и откритите пазари, като пикът им ще е през последните 10 дни на месеца.

Мишените им са заплеснатите клиенти, които си оставят парите и личните вещи без надзор. Често такива мишени са младите майки, които оставят чантите си в количките и се заглеждат по витрините. Друго място, където крадците удрят, са паркингите.

Те се оглеждат за забравени чанти, в които може да има пари или нещо ценно. Не се церемонят особено, ако возилата са паркирани далеч от хора, директно чупят стъкло, грабват каквото могат и бягат, разказаха експерти от полицията.

Крадливите джебчии са се научили отдавна, че трябва да изглеждат добре облечени и спретнати, за да не будят подозрение.

Новото е, че някои от тях изглеждат дори богати, накичени с бижута и демонстрирайки скъпи телефони, таблети и подобни играчки за заможни.

Специалисти по сигурността обясниха, че разположението на камерите в повечето молове и пазари, затруднява разпознаването на крадците, които успяват да се скрият дори само с една шапка. Затова трябва да се действа на секундата. Ако потърпевшият не усети и не спре кражбата на момента, е малко вероятно да види някога пак откраднатите му пари или вещи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.12.07 | 11:49

2
ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци!
boiko e prodajna kurva za pari

2015.12.07 | 10:02

1
Boiko fes pederast,pederast

Добави коментар

Водещи новини