Дейвид Камерън: България е пример как се охранява външна граница на ЕС (снимки)

  • 04 декември 2015 15:23

  • 10702
  • 50
Дейвид Камерън: България е пример как се  охранява външна граница на ЕС (снимки)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г запозна премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. с организираната от България охрана на държавната граница, която е външна за Европейския съюз. Двамата премиери пристигнаха днес с хеликоптер на ГКПП Лесово и обходиха изграденото на територията на област Ямбол на българо-турската бразда инженерно съоръжение, предназначено да възпира мигранти, опитващи се да преминат незаконно на територията на страната ни и в ЕС.

При инспекцията си те бяха съпровождани от старши комисар Стоян Иванов – заместник-директор на ГД „Гранична полиция”.

Темата за ефективния контрол по външните граници на ЕС и намирането на дълготрайно решение на насилието в Близкия Изток и Северна Африка беше продължена и при днешните разговори на ръководителите на правителствата на България и Великобритания.

При инспекцията си те отново подчертаха необходимостта от солидарност и обединени действия на всички държави-членки за спиране на мигрантската вълна и преодоляване на кризата в Европа. Борисов и Камерън коментираха, че това може да стане при разрешаване на проблемите при техния първоизточник, чрез подкрепа на усилията на Турция за овладяване на бежанските потоци и чрез ефективно прилагане на сключените реадмисионни споразумения с ключови трети държави. По-късно, при посещение в регионалната дирекция на „Гранична полиция” в Елхово, заместник министърът на вътрешните работи Филип Гунев представи пред британската делегация създадената организация за контрол на границата, системата за видеонаблюдение, както и другите предприети мерки за възпиране на нелегалните мигранти, за тяхната проверка и регистриране. По данни на МВР, през 2015 г. са задържани 29 308 незаконни мигранти, 5150 бежанци са получили статут.

Охраната на българо-турската граница е подсилена с допълнителен брой служители, включително на Фронтекс и специализирани патрули. Продължава изграждането на инженерното съоръжение по границата. Премиерът Камерън посочи, че е силно впечатлен от ефективността на охраната и коментира, че страната ни може да бъде давана за пример за спазване на шенгенските критерии.

„Важно е Европа да има сигурни външни граници и тук, в България се вижда, че премиерът и правителството са изключително ангажирани с този въпрос. България има морска граница, има и сухопътна граница с Турция, която охранява, и смятам, че това е реален пример как нещо, ако е истински приоритет, може да бъде постигнато.

Трябва да продължим да ги подкрепяме в тези важни задачи, които изпълняват. Европейските държави, изправени пред нарастващия мигрантски поток, трябва да се поучат от България как да подобрят външния си контрол”, каза той. Министър-председателят Борисов изтъкна, че гледаме изключително отговорно на задълженията си като държава-член на ЕС. „С предприетите мерки гарантираме сигурността не само на българските, но и на европейските граждани”, подчерта той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
10702 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар
Ostavka

2015.12.07 | 18:19

50
Sledvahtija pat vi4ki da glasuvame prtiv mafiata GERB!

2015.12.06 | 09:59

49
ГЕРБ заровиха и загробиха България с огромни , непосилни заеми ! Ограбват българите , ток , винетки , данъци ! Крадат като замаяни ! Фалшифицират избори , здравеопазването умира и с него и народа ! ДОЛУ тия бандити , наркотърговци !

2015.12.06 | 09:59

48
ГЕРБ СА ПРЕДАТЕЛИ ! ДОЛУ ГЕРБерастките ТИКВИ ! Престъпни изроди , които съсипаха всичко : армия , полиция , флот , авиация , гранични войски , промишленост , селско стопанство ! Натикаха българите в трайна мизерия ! Намалиха ги с 2 милиона ! БЪЛГАРИЯ е в най - голямата , смъртна опасност от 1876 година насам ! САМО АТАКА !!!

2015.12.06 | 09:59

47
ГЕРБ = ТИКВА ПРОСТА ! САМО АТАКА ! ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН !

2015.12.06 | 09:58

46
Вождът и предателят бандит, другарят генерал Боко Тиквата (стар комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява , като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.

2015.12.05 | 11:27

22
Мнооо си тъп Саше!
БОЗДУГАН

2015.12.06 | 09:58

45
Всичко което герб и ТИКВАТА БАНДИТСКА правят се характеризира само с 3 думи : ЛЪЖИ , ГРАБЕЖ и КРАЖБА ! Грабят от народа , крадат и си пълнят джобовете тия кръвопийци ! ДОЛУ и по затворите ! Няма друго спасение от тях !

2015.12.05 | 09:59

21
Не е лайномет човека, а истиномет ! А за ГЕРБ истината е горчива и боли !

2015.12.05 | 09:59

20
Ти заслужаваш наградата "Непрестанен лайномет" за 2015 г. Ще ти я връчи шефът ти Сидер ага в затвора.
Надутите гербери

2015.12.06 | 09:58

44
Няма кой да пази българо-турската граница. Изградили 30 километрова телена ограда от общо 300 километра граница, сложили 3-ма гранични полицая да я обикалят с джипове и се фукат, че са направили нещо тези герберасти.

2015.12.05 | 11:28

23
Нараната "Атака" и това не направи. Всъщност атаглистите нищо полезно не направихте, а перхидлоленото джудже доволно си пушеше пури на Варадеро.
KUR ZA BOIKO IBRIKA-SMURT

2015.12.06 | 09:57

43
Boiko fes pederast i prostitutka ,vdigaite se sha go kolim shoparo

2015.12.06 | 09:57

42
тия луди ли са, тая ограда мога да я гътна с голи ръце, вижте Израел как прави гранична ограда, вижте оградата между САЩ и Мексико, смешници

2015.12.06 | 09:57

41
Като се охранява толкова добре защо всеки ден хващат стотици нерегистрирани "бежанци" във вътрешността на страната?

Добави коментар

Водещи новини