Гледат делото за взривовете в базата край "Петолъчката"

  • 02 декември 2015 14:10

  • 1123
  • 2
Гледат делото за взривовете в базата край "Петолъчката"
© Булфото

Ямболският окръжен съд разгледа на втора инстанция днес делото за взривовете в производствено-складовата база "Стралджа-Мараш" край пътния възел "Петолъчката". Инцидентът стана на 5 юни 2012 година.

Делото бе възобновено след протест на Окръжната прокуратура срещу оправдателната присъда в Районния съд, както и обжалването на съдебното решение от роднините на загиналите при взривове, съобщава БТА.

До месец тричленният съдийски състав трябва да се произнесе по съдебния казус.

Обвиняеми по случая са собственикът на базата за утилизация на боеприпаси Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Според обвинението като длъжностни лица те не са предприели необходимите мерки за сигурност при работата с взривни вещества. На първа инстанция двамата бяха отхвърлени исковете за обезщетения на роднините на жертвите. При взривяването в производствено-складовата база загинаха трима души, ранени бяха осем работници, на сградите наоколо и на земеделските насаждения бяха нанесени значителни щети. Месеци наред районът около взривовете бе прочистван от сапьори от опасни боеприпаси.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1123 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.03 | 16:17

2
Колко ли "бобми" са отнесени в съда,за да четат тази присъда?
Веселин Василев

2015.12.03 | 16:16

1
Боже Господи колко време ще трае това дело.

Добави коментар

Водещи новини