Депутатите продължават с обсъждането на второ четене на Бюджет 2016

  • 02 декември 2015 07:21

  • 904
  • 0
Депутатите продължават с обсъждането на второ четене на Бюджет 2016
© Булфото

На днешното си пленарно заседание Народното събрание ще продължи работа по приемането на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2016 г.

Това предвижда проектопрограмата за работа на парламента. На вчерашното си заседание народните представители одобриха Законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2016 г., както и Законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г. Днешното си заседание, депутатите ще започнат с дебатите по чл. 13 от Законопроекта за държавния бюджет, в който е заложен бюджета на Министерство на правосъдието.

В рамката на проектобюджета за следващата година е предвиден растеж от 2% и също толкова дефицит. Сред основните параметри на бюджета са 129 млн. лв. повече за здравеопазване, а в бюджета на Държавното обществено осигуряване е предвидено увеличение на минималната работна заплата на 420 лв. Управляващите спазиха обещанието си и между двете четения на законопроекта за държавния бюджет премахнаха текстовете, с които се орязваха социалните придобивки на полицаите и заетите в сектор „Сигурност”. Повече пари се очаква да получат и заетите в сферата на културата – библиотекари, служители в музеите и галериите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини