Лагард предупреди за „загуба на десетилетие” за световната икономика

  • 09 ноември 2011 18:29

  • 745
  • 0
Лагард предупреди за „загуба на десетилетие” за световната икономика
© Интернет

Европейският пазар е в смут, директорът на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 предупреди за опасност от „загуба на десетилетие” за световната икономика, освен ако държавите не действат заедно срещу заплахите, пише вестник “Сидни морниг хералд”.

„В нашия все по-свързан свят, никоя държава или регион може да действа сама. Тъмни облаци се събират над световната икономика”, каза Лагард в изказване на форум в Пекин.

В Европа, кризата се разпространи и над друга страна-членка, сега Италия и нейния премиер Силвио Берлускони са в центъра на фокуса на безпокойството на инвеститорите. Берлускони бе принуден да обещае, че ще подаде оставка, но опонентите му не вярват в това. някои експерти смятат, че той просто печели още време за маневриране.

Докато гръцката политическа парализа продължава, Италия навлезе в собственото си преддверие на ада. Слд като изгуби обикновено гласуване в парламента по бюджета, Берлускони се огъна под европейския натиск и обяви оттеглянето си.

Все пак той отказа да го направи незабавно, макар реално да изгуби вота показал, че е изгубил мнозинството си в долната камара. Той настоява за избори в началото на следващата година.

Последвайте канала на

745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини