Закриват очното отделение в добричката болница

  • 25 ноември 2015 13:43

  • 1828
  • 0
Закриват очното отделение в добричката болница
©

Офталмологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич да бъде закрито. Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов, предава topnovini.bg.

Той обясни, че причината е невъзможност за осигуряване на човешки ресурс за работа. Положени са били неимоверни усилия да се запази отделението, дори и за създаване на дружество за публично-частно партньорство на територията на болницата, но това не е дало резултат. По думите на директора, лекарите офталмолози не желаят да работят в болничното отделение.

Освен това, голяма част от дейността на офталмологичните отделения вече се работи в доболничната помощ. За оказване на консултантска помощ от болницата са осигурили офталмолог.

Д-р Йорданов обясни, че при встъпването му в длъжност преди половин година, е заварил отделението с дейност от 2-3 операции месечно. За сравнение, преди години са правени по 15-20. Той не може да посочи причината да се допусне подобно разбиване дейността на отделение, но, според него, това се е случило години назад. Той счита, че веднъж закрита офталмологичната дейност в болницата ще е почти невъзможно да бъде възстановена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини