Повдигнаха обвинение за престъпление по служба на бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова

  • 25 ноември 2015 13:34

  • 1146
  • 0
Повдигнаха обвинение за престъпление по служба на бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова
©

Следовател към окръжната прокуратура в Пазарджик е повдигнал обвинение на бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова за престъпления по служба, съобщиха от държавното обвинение. Вследствие на незаконните действия са нанесени материални щети на общинската хазна в размер на 231 221 лв. Еленкова бе кмет на община Ракитово до 2011г., като наследи поста от баща си Ангел Говедарски, който почина внезапно по време на мандата и бяха проведени частични избори.

Броени седмици преди края на управлението си Емилия Еленкова сключва общо 5 договора по различни проекти за общината преди отпускането на безвъзмездна финансова помощ от ДФ" Земеделие", или осигурено друго финансиране. Договорите не са били вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Ракитово и преди сключването им не е била проведена процедура по събирането на три различни оферти. Впоследствие фирма е осъдила общината за заплащане на присъдени след съдебни решения суми.

Според обвинението престъплението е било извършено с цел да се причини вреда на общинския бюджет и да се набави облага за фирмите - изпълнители на проектите по случените от Еленкова неправомерни договори. На Емилия Еленкова и наложена мярка за неотклонение " парична гаранция" в размер на 40 хиляди лева.

Последвайте канала на

1146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини