Франция няма да участва със сухопътна операция срещу ИД в Сирия, заяви Оланд (снимки)

  • 24 ноември 2015 20:58

  • 2672
  • 7
Франция няма да участва със сухопътна операция срещу ИД в Сирия, заяви Оланд (снимки)
© Gettyimages/Gulliver

Франция няма да участва със сухопътна операция срещу групировката Ислямска държава в Сирия, заяви френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 след среща в Белия дом с американския си колега Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Франция няма да се намеси по суша, местните сили, които ние ще подкрепяме, на които ние помагаме вече от няколко месеца, ще свършат работата по суша, след като ние сме нанесли удари, които ще позволят на тези сили да действат, каза Оланд, цитиран от Франс прес.

Той каза, че САЩ и Франция предвиждат да засилят своите въздушни удари срещу ИД в Сирия и Ирак, допълва Франс прес.

Оланд подчерта, че САЩ и Франция са решени да подкрепят всички, които се сражават срещу ИД на място в Ирак и в Сирия.

Френският президент посочи, че Франция е готова да работи с Русия, ако Москва съсредоточи усилията си върху ИД, отбелязва БТА, като се позовава на ТАСС.

Той каза, че точно това ще заяви на руския президент Владимир Путин, с когото ще се срещне след два дни в Москва.

Говорейки за ситуацията в Сирия Оланд каза, че сирийският президент Башар Асад трябва да си тръгне възможно най-бързо, предаде Франс прес.

Той каза, че политическият преход в Сирия трябва да стане възможно най-бързо.

Оланд засегнати въпроса с руския самолет, свален от турската авиация и каза, че в тази връзка трябва да се избегне ескалацията.

Президентът подчерта, че е спешно да се затвори границата между Турция и Сирия, за да се попречи на терористите да идват оттам в Европа.

Последвайте канала на

2672 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.11.25 | 14:42

7
Този е много лицемерен и загубен педал... също като господарите му от сращ...срам и позор за Франция е този

2015.11.25 | 14:42

6
Щял да се бие срещу ид но само ако Асад се махнел....тъп прост тъп тъп тъп до нема и къде, лицемер.. и срам и позор за Франция плюя на такива като него!
САЩ обичат иод

2015.11.25 | 14:42

4
САЩ и Франция не искат да пратят войски по суша, защото те са създатетелите на ИД . Ако пратят сухопътни ИД ще бъде минало, но забележете - парите ще свършат . Тия въздушни операции са прах в очите.

2015.11.25 | 14:42

5
Като гледам и белите негри не изпращат армия. Освен да нарушават турското въздушно пространство и да бомбардират заводи за хляб нищо друго не са направили.
аз

2015.11.25 | 14:42

3
Наглост и нахалство Франция нямала да участва ама приветствала всички които ще участват Браво//

2015.11.25 | 08:21

2
dobre oland no islqmska durjava pak 6te u4astva v suhoputna operaciq v parij

2015.11.25 | 08:20

1
Русия е бъдещето, забравете глупаците от европа, европа сама ще се затрие при наличието на толкова много бежанци, тия ще имат деца един ден не като нас с по едно или 2 а много повече 5-6 или 7 търсят благоприятна среда...европа е глупава със измислената си толератност тя ще бъде блед спомен

Добави коментар

Водещи новини