Жената, опитала се да вземе дома на две психичноболни жени, се извини

  • 24 ноември 2015 09:30

  • 2568
  • 3
Жената, опитала се да вземе дома на две психичноболни жени, се извини
©

След вчерашния репортаж, в който бе разкрита схема за имотна измама в София, има продължение. Двете психичноболни жени запазиха дома си, благодарение на намесата на лекарите и медицинските сестри в болницата „Свети Иван Рилски”, съобщава Нова телевизия.

Медиците разкриха, че са неволни свидетели на това как техни пациенти с психични проблеми губят жилището си за минути, подписвайки договор за продажба. Виолина и Силвия Димитрови са майка и дъщеря. Те от години страдат от шизофрения и се лекуват в психиатричната болница. След смъртта на съпруга на Виолина и баща на Силвия, те наследяват дял от къщата му и част от имот към нея.

Преди няколко дни в деня за свиждане в клиниката ги посещава тяхна съседка Милена Първанова и мъж, когото те бегло познават. Дежурната сестра установява, че посетителите убеждават Силвия да подпише предварителен договор за покупко-продажба на собственото им жилище.

Милена Първанова заяви, че знае, че Виолина и Силвия са болни, но адвокатът, й Марин Маринов веднага я прекъсна: „Това не се обнародва в Държавен вестник, за да се знае кой е психично болен. Милена няма как да знае че тя е болна” и добави: „Милена е изключително добра жена, тя се извинява”.

„Нищо не съм вадила да подписвам, нито съм ги карала да подписват”, твърди Милена и добави, че се извинява, а адвокатът й заяви: „Презумпцията на правото в България е такава, че докато един човек не се постави под запрещение, той съзнава. Силвия не е подставена под запрещение и законът е на наша страна”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
francк

2016.01.13 | 11:23

3
НЕ *мъничко*-морал при адвокатите............а..........дори МНОГО...........безупречни и пример за всеки............но за жалост и те понякога допускат грешки и то........... фатални...........
Светла

2015.11.30 | 21:54

1
Разбирам прекрасно, че всеки има право на защита. Но все си мисля, че и адвокатите трябва да имат мъничко морал....
Коста

2015.12.07 | 14:45

2
Във връзка с морала на адвокатите:"Летели син и баща прилепи-кръвопийци.Видели едно охранено добиче и синът казал:"Тате хайде да му изпием всичката кръв!", старият прилеп отговорил:"Момче, ние да не сме адвокати?!".Та така с морал на адвокатините.....

Добави коментар

Водещи новини