Двама ранени заради бурния вятър в София

  • 22 ноември 2015 14:26

  • 4555
  • 1
Двама ранени заради бурния вятър в София
© Булфото

В "Пирогов" са приети двама души пострадали от силния вятър в столицата, съобщиха от болницата. 39-годишна жена е постъпила снощи, след като върху крака й паднал клон от топола. Кракът е счупен, предстои днес или утре операция, уточниха от болницата.

В нея е бил приет и 47-годишен мъж, ударен от падащ предмет на строителен обект. Мъжът е имал рана, която е обработена, и е освободен за домашно лечение.

Продължава работата по отстраняване на паднали клони и дървета от силния вятър в София. Екипите, ангажирани с поддръжката на светофарните уредби в София работят по отстраняване на авариите в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Такива има на „Околовръстен път” и ул. „Любляна”, при Мол „Парадайс”, бул. „Александър Малинов” и ул. „Филип Аврамов”. Демонтирани са счупени светофари на „Симеоновско шосе”, ул. „Монтевидео” и „Околовръстен път” и др.

Във връзка с усложнената обстановка в столицата, вследствие на силния вятър, кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда на собствениците на имоти, върху които се извършва строителство, както и на фирмите, осъществяващи външна реклама да предприемат всички действия по обезопасяване на своите обекти. От Столична община призовават хората да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети Всички софиянци могат да подават сигнали на телефон 02/ 987 55 55.

До обяд са били подадени 125 сигнала за паднали клони и дървета по улични платна и тротоари. Предприети са действия по обезопасяване и премахването им. Екипите обезопасяват надвиснали ламарини, като на места, където това е затруднено, се поставят и предпазни ленти. Екипи на „Зелена система", Столичен инспекторат също работят по дейности по почистване на клони.

Осем екипа работят по отстраняване на възникнали повреди в уличното осветление в „Овча купел - стара част", селищата Световрачене и Чепинци в район Нови Искър. Общо 77 сигнала за скъсани електропроводници са предадени за предприемане на действия по отстраняването им от ЧЕЗ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.23 | 09:41

1
smurt za kurvata boiko

Добави коментар

Водещи новини