България с британска награда за аутсорсинг дестинация на годината

  • 20 ноември 2015 16:06

  • 1094
  • 0
България с британска награда за аутсорсинг дестинация на годината
© Getty Images/Guliver

България стана носител на наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 година, съобщи за БТА пресслужбата на Българската аутсорсинг асоциация.

Носителите на наградите бяха обявени на официална церемония в Лондон, на която Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) получи отличието за страната ни.

България спечели наградата в конкуренция с други три държави (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) в категорията "Offshoring Destination of The Year".

Престижното отличие е поредното международно признание за страната ни и за аутсорсинг индустрията у нас, след като през октомври тази година България стана носител и на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 година, която вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на общоевропейско ниво. Тазгодишните успехи на аутсорсинг индустрията у нас бяха предшествани от изключително успешната 2014 година, когато България бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг според "2014 Global Services Location Index" на анализаторската компания Ей.Ти.Киърни (A.T. Kearney).

Годишните награди на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания, които се провеждат за 20-а поредна година, избират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията. Националната аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години и понастоящем включва над 300 корпоративни членове.

Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България, като за поредна година през 2014 г. бележи ръст от 13,7 процента спрямо 2013 г. и представлява 3 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Аутсорсинг секторът е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 000 млади специалисти през 2014 година.
Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е създадена през 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини