РЗС съди вестник на Делян Пеевски за 1 млн. лв.

  • 09 ноември 2011 09:03

  • 2295
  • 3
РЗС съди вестник на Делян Пеевски за 1 млн. лв.
©

Дела за над 1 млн. лв. ще заведат депутати от РЗС срещу вестника от медийната група около колегата им от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на “Всеки ден”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Поводът е статия във вчерашния брой под заглавие “9-има депутати вземат по 21 бона на месец”. Тя е илюстрирана със снимки на 9 независими, сред които петима от РЗС. Твърди се, че те харчат държавната си субсидия “както си искат” и не я дават на партии. Статията се позовава на одитния доклад на Сметната палата за субсидията на независимите депутати. Там обаче такъв извод не се съдържа.

Проверката на ревизорите бе по искане на парламентарното ръководство, след като се установи, че неясен брой независими депутати са пренасочили полагаемата им се държавна субсидия към други партии. Това става чрез писмено деклариране на принадлежност. Точно тези 9 депутати обаче според доклада не са направили това. “Петимата народни представители са декларирали принадлежност към РЗС и полагащата се субсидия по закон постъпва в банковата сметка на партията. Законът за политическите партии не позволява народните представители да разполагат в лично качество с държавната субсидия. Тя не се предоставя на тях, а на партиите”, опровергават хората на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и наричат статията “откровена лъжа”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2295 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Олга

2013.06.23 | 01:07

2
Монополът на Делян Пеевски ще се спука един ден и нищо няма да остане от него.
Мен

2014.06.19 | 18:27

3
Няма смисъл да се чака някакъв си ден в бъдещето, когато ти, твоите деца и внуците ти ще са опъвали каиша за да си живурка добре тоя гнусен долнопробен глист и цялото му котило. Едно негово убийство би струвало не повече от 50 хиляди. Сигурен съм, че все ще се намерят 50 човека да дарят по 1000 лева. Аз ще съм един от тях. Търсят се още 49.
Тишо

2013.06.23 | 01:07

1
Делян Пеевски е най-големия наглец. Дано чрез поставения му човек Христо Грозев да не успеят да купят Труд и 24 часа, защото това ще сложи край на свободното слово у нас.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини