Американски сенатор прикани да бъде замразен безвизовия режим за французи

  • 19 ноември 2015 16:45

  • 2246
  • 2
Американски сенатор прикани да бъде замразен безвизовия режим за французи
© Getty Images/Guliver

Американският сенатор републиканец Ранд Пол, кандидат за президентската номинация на партията си, призова по повод атентатите във Франция да бъде спряна програмата за безвизови посещения на туристи от някои страни, по-специално французи, предаде Франс прес.

"Тревожи ме това, че френски граждани, твърде враждебно настроени към цивилизацията, вашето правителство и мира, може да са също тъй враждебно настроени към нас и да се качат на самолет, за да пристигнат тук", заяви Пол пред Франс прес.

В понеделник той внесе законопроект, с който да се отложат за 30 дни всички пътувания от чужди държави за САЩ, докато американските власти проверят миналото на пътниците. Щабът му не уточни кога би започвал 30-дневният срок.

Тази реформа би засегнала гражданите на 38 държави, включително 23 членки на ЕС, които в момента имат право да влизат в САЩ като туристи без визи.

Според Ранд Пол, ако тези туристи или бизнес пътници често посещават САЩ, те биха могли да подадат молби за включване в програмата за чести пътувания "Глобал ентри", която обхваща сега само американски граждани, постоянно пребиваващите в Щатите със зелени карти и гражданите на няколко страни, сред които Канада, Мексико и Холандия.

Наред с други политици Ранд Пол реагира на съобщенията, че повечето извършители на атентатите в Париж са били от Франция, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dddddddddddd

2015.11.21 | 17:47

1
хахаха, айде французите станахте цигани като нас в очите на хамериканците.

2015.11.21 | 17:47

2
Кой може да изрече такава глупост. Ами глупак разбира се.

Добави коментар

Водещи новини