Меркел: Отмяната на мача Германия - Холандия беше отговорно решение

  • 18 ноември 2015 15:16

  • 1896
  • 4
Меркел: Отмяната на мача Германия - Холандия беше отговорно решение
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел защити решението за отмяна на приятелската футболна среща между отборите на Германия и Холандия снощи по причини, свързани със сигурността, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Бях също толкова тъжна, колкото и милионите фенове, че се наложи отмяната на мача. Но представителите на силите за сигурност взеха отговорно решение", заяви Меркел в кратко изявление за медиите.

"Това са трудни решения, може би най-трудните, предвид конфликта в приоритетите на свободата и сигурността. Но вчера беше взето решение в полза на сигурността и това беше правилно", подчерта тя.

Приятелският мач между Германия и Холандия в Хановер беше отменен 90 минути преди началото, след като германските власти получиха информация за възможно нападение срещу стадиона, отбелязва АП.

Меркел и членове на нейния кабинет трябваше да присъстват, за да покажат, че Германия няма да отстъпи пред тероризма. Четири дни по-рано атаките на ислямистите в Париж отнеха живота на 129 души, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1896 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.11.19 | 21:15

4
Ако погледнете глуповатото, неизразително, типично бюргерско лице на тази немска баба, едва ли ще си помислите, че през избледнелите, воднисто-сини очи ви гледа абсолютното ЗЛО, но това е истината. Меркел е истински пример за демонично обсебване, трябва да я подложат на екзорсизъм!
Комунистка

2015.11.18 | 22:58

3
Само чисто ликвидиране ,като тоя Паразит меркел може още Европа да стадо.
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.11.18 | 22:00

2
БЛАГОСЛОВЕН И БОГОПОМАЗАН ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ КОЙТО ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА НА ТАЗИ АНТИ ГЕРМАНСКА АНТИ ЧОВЕШКА АНТИ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРТА ЕВРЕЙСКА ДЪРТАЧКА
ама разбира се

2015.11.18 | 20:50

1
Отговорно решение е и Меркел с фередже! Отговорно е и забрана на бирата и вурсчетата да не са свински! ама отговорни работи мале мале цирк

Добави коментар

Водещи новини