Камерън ще настоява за британски удари срещу ИД в Сирия

  • 17 ноември 2015 18:36

  • 1695
  • 1
Камерън ще настоява за британски удари срещу ИД в Сирия
© Getty Images/Guliver

Британският министър-председател Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. каза днес, че ще представи пред парламента цялостна стратегия за борба с групировката "Ислямска държава", включително предприемане на въздушни удари срещу екстремистите в Сирия, предаде Ройтерс.

Камерън заяви, че иска да разшири към Сирия ударите, които сега Великобритания нанася срещу "Ислямска държава" в Ирак, за да бъде в тон със съюзниците, но се страхува да не би да се повтори поражението, което претърпя в парламента през 2013 г. във връзка с плановете за бомбардиране на силите на сирийския президент Башар Асад.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин е против разширяване на ударите към Сирия и според местни медии призовава своята партия да последва примера му. Камерън ще разчита на тези лейбъристки депутати, които се противопоставят на позицията на своя крайноляв лидер, и на други, които няма да се съобразят с партийната линия.

"Ще очертая цялостна стратегия за борба с "Ислямска държава", наше виждане за по-стабилен и мирен Близък изток. Според мен тази стратегия би трябвало да включва предприемане на действията в Сирия, за които съм говорил", каза премиерът пред парламента.

"Нашите съюзници искат от нас да направим това, а аргументите да действаме така само се засилват след нападенията в Париж", заяви той.

Камерън взе на прицел Корбин, който е отдавнашен активист за мир, като намекна, че той по-скоро ще постави в опасност Великобритания, отколкото да бомбардира екстремистите в Сирия.

Лидерът на лейбъристите си навлече критики от някои свои съпартийци, след като каза по Би Би Си, че е против политиката на нанасяне на удари в случай на нападение срещу Великобритания, пише БТА.

"При това положение ние не защитаваме британския народ, като си седим и желаем нещата да са различни. Трябва да действаме, за да гарантираме безопасността на нашия народ, и именно така винаги ще прави това правителство", каза Камерън.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1695 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
UK FOR THE FUCKING WIN

2015.11.18 | 15:58

1
Crush the inbreds! Crush the muslim scum! CRUSH THEM!

Добави коментар

Водещи новини