Ген. Бриго Аспарухов: Демокрацията в този й вид приключи (видео)

  • 16 ноември 2015 07:59

  • 4360
  • 7
Ген. Бриго Аспарухов: Демокрацията в този й вид приключи (видео)
© Булфото

Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат проблема с Ислямска държава. Европейците и американците не могат да разберат това все още, руснаците направиха своят избор като показаха, че се включват в борбата, каза ген. Бриго Аспарухов в ефира на бТВ.

Тероризмът удря там, където най-много боли. Той убива жени и деца. Системата за сигурност има много голям проблем. Единствената сила, която може да се противопостави на тероризма са специалните институции, България трябва да финансира своите служби, категоричен е Аспарухов.

Хронологията на взривовете е впечатлителна. Три часа след първият атентат полицията реагира, това е много голям проблем в цяла Европа и Америка. Медведев каза, предпочитам да ударя тероризма извън границите на Русия, вместо да дойде при нас, това трябва да сподели и Европа, каза генералът.

Нужни са обединени усилия на целия свят. Твърде късно е да се реши въпросът, ако светът не се обедини ще страда обществото, смята Аспарухов. Службите у нас се променят постоянно и е налице политически натиск. Идва ситуация, която иска засилване на едноличния режим, това е край или началото на края на демокрацията, може би това е началото на разпада на Шенген, защото всяка страна трябва да защитава обществото си, допълни генералът.

Погледнете страни, които отдавна са гостоприемни за мюсюлмански граждани, никой не ги закача тях, но това не значи, че атентатите няма да дойдат и у нас. Французите не можаха да адаптират своите мюсюлмани, тези хора изпаднаха извън обществото. Тези, които се нарекоха Ислямска държава предупредиха, че всеки, който се е включил против тях ще понесе последствия, каза генерал Аспарухов.

Германия търси работна ръка и затова иска да приеме бежанците, но това ще изиграе лоша шега, докато не се унищожи извора на тероризма Ислямска държава. Всички големи държави плюс арабските държави трябва да се разберат как да ударят и унищожат ислямистите, завърши той.

Последвайте канала на

4360 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.11.18 | 10:34

7
Съжалявам Бригадир! Света се излекува от комунизма и за твое съжаление никога повече няма да страда от тази болест. А колкото до кочината..... първо да върне Kpим!
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.11.17 | 12:17

2
Любо???

2015.11.17 | 12:17

1
Любо ,анала ти вече е 3 цола ,а ти за комунизма си се загрижил !Твой си е избора ,ти си избрал чернилките !Нека борбата продължи ! Но жалко за д-то ти ,ще стане 4 цола !
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.11.18 | 10:34

6
Я стига сте ми пробутвали Pycия! Нейната единствена цел е да се прави на страшна.

2015.11.18 | 10:33

5
Нищо и няма на демокрацията. Трябва да приключи начина на управление на днешните политици. Те буквално вършат престъпления,а народите плащат.
от бат ви б...

2015.11.18 | 10:33

4
да ви е честита толерастията

2015.11.18 | 10:33

3
БРИГО ДА СИ ГЛЕДА ПАМПЕРСА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини