Горя център за бежанци в Норвегия (видео)

  • 12 ноември 2015 11:40

  • 2300
  • 2
Горя център за бежанци в Норвегия (видео)
© gettyimages

Център за бежанци горя тази нощ в Норвегия.

Пожарът е избухнал в частен имот, разположен в южния град Хемседал, в който са подслонени около 160 африканци и азиатци. Обитателите на центъра са били евакуирани посред нощ. Пожарът е изпепелил до основи административната сграда и кухнята. При инцидента няма пострадали, защото пожарникарите са спрели огнената стихия преди тя да обхване помещенията, където са настанени хората. Случаят с палежа е един от първите в скандинавското кралство, коментира Б92.

Днес темата за бежанците бе коментирана и от Стокхолм. Представител на шведския крал Карл ХVI Густав заяви, че държавният глава на северноевропейското кралство е съпричастен към съдбата на хората, изгонени от родните си места. "Негово величество обаче не е готов да приеме бежанци", пише в официално съобщение на двореца, информира ТАСС.

Заради наплива на мюсюлмани във Финландия се наблюдава и промяна в религиозната картина. По данни на статистиката от северноевропейската държава изповядващите исляма са превишили броя на православните. Мюсюлманите са вече 71 000 души, докато източното християнство се изповядва от 60 000 жители на Финландия, информира газета.ру.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
???

2016.03.16 | 17:47

2
Жалко... че не са изгоряли и м а н г а л и т е.
кърлеж

2016.03.16 | 17:47

1
Тия са като въшките,пият ти кръвта и са заразни-абсолютни ПАРАЗИТИ !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини