Катар даде първата си жертва във водената от Саудитска Арабия война в Йемен

  • 11 ноември 2015 16:54

  • 3097
  • 1
Катар даде първата си жертва във водената от Саудитска Арабия война в Йемен
© Getty Images/Guliver

Катарски войник, загина при сблъсъците със шиитските бунтовници в Йемен на страната на водената от Саудитска Арабия военна коалиция, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Войникът, който според Катарската новинарска агенция, се казва Мохамед Халед Сюлейман, стана първата дадена от Катар жертва в конфликта. Катарският външен министър Халид бин Мохамед ал Атия обяви смъртта му в Туитър, без да съобщи подробности за датата или обстоятелствата.

Засега Катар не е обявил официално, че неговите сили са на страната на водените от Саудитска Арабия сили, опитващи се да възстановят йеменското правителство, пратено в изгнание от бунтовниците хуси, които страните от Залива смятат за маши на техния отдавнашен съперник Иран. През септември високопоставен командир от силите на Обединените арабски емирства в Йемен отрече, че Катар е изпращал наземни сили в Йемен, допълва БТА.

Над 5600 йеменци бяха убити от началото на интервенцията на страните от Залива на 26 март. Загинаха и десетки войници от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и други членове на коалицията.

Последвайте канала на

3097 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2016.01.02 | 16:29

1
Те са длъжни да се избиват..

Добави коментар

Водещи новини