Катастрофата в Египет променя антитерористичната стратегия на Русия?

  • 11 ноември 2015 09:30

  • 3011
  • 4
Катастрофата в Египет променя антитерористичната стратегия на Русия?
© gettyimages

Сигурността ще е ключова тема на тазгодишното послание на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 към парламента - Федералното събрание, очаквано през декември, пише "Комерсант".

Документът може да бъде повлиян от разследването на катастрофата с руския еърбъс А321 над Синай. В случай че солидни аргументи потвърдят версията за терористичен атентат, в посланието ще се говори за евентуални ответни мерки и за цялата антитерористична стратегия на Русия през идната година, прогнозира вестникът. Шефът на президентската администрация Сергей Иванов не свързва гибелта на руския самолет в Египет с военната операция на Русия в Сирия, започнала на 30 септември, посочва изданието. Приключването й ще зависи само от успеха на сухопътните бойни действия, предприемани от войските на президента Башар Асад. "Честно казано, ние спряхме полетите за Египет, без да знаем окончателната версия, като предпазна мярка" - има и други предположения освен това за атентат", добави Иванов.

"Ведомости" също цитира този служител от Кремъл, заявил, че катастрофата ще се разследва с месеци и руското правителство предвижда дотогава да няма и полети за Египет. "Съответно през натоварения новогодишен сезон руският туристически отрасъл не бива да разчита на една от най-търсените дестинации в чужбина", заключава всекидневникът.

Ако въздушните връзки с африканската държава останат спрени до март, щетите ще достигнат близо 1,5 милиарда рубли, сочат изчисления на туроператори според тяхна представителка, цитирана в статията. Това са само "авиационните" загуби, несвързани с другите разходи по почивките на руснаци в Египет, уточнява неин колега от друго браншово сдружение. Туристите, които няма да могат да почиват в Египет, имат право да им бъде възстановена цялата стойност на пакета, твърди федералната служба по потребителските права "Роспотребнадзор". Туроператорите и федералната агенция по туризма обаче не са съгласни с това, отбелязва "РБК дейли".

"Роспотребнадзор" препоръчва на туристите, получили отказ за връщане на парите, да си търсят правата по съдебен ред. До спирането на полетите екскурзии в Египет са купили по предварителни данни около 100 000 руски граждани.

Последвайте канала на

БТА
3011 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
русия СЕ РАЗПАДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ИДВААААААААААААА

2015.11.19 | 16:55

3
МАМА ВИ ДА ЕВА ПРОСТА ПИЯНА руска СГАН

2015.11.19 | 16:55

4
Боли ли? Или си свикнал с черния кравар ! По-внимателни със секса ,вече не ти остана д-пе ! Ех ,пусти долари ,какво не прави "човек " за тях !

2015.11.18 | 11:42

1
МРЪСЕН ДОЛЕН ПЕДЕРАСТ.

2015.11.18 | 11:47

2
Е,никой не те кара да си пишеш СД -то !А и си го знаем ,че си мръсен долен педераст !

Добави коментар

Водещи новини