Във Варна се оказа, че яко мамят с горивата (снимки)

  • 10 ноември 2015 13:31

  • 8625
  • 6
Във Варна се оказа, че яко мамят с горивата (снимки)
© Агенция "Митници"

Проверка на мобилна митническа група в две бензиностанции във Варна установи над 5 000 литра гориво без документи и манипулиране на уреди. В един и същи ден митническите служители проверяват два обекта в морската столица.

В първата бензиностанция има четири бензиноколонки и четири подземни резервоара. По обяснения на служителите в обекта едната бензиноколонка не работи и не е свързана с резервоарите, а единият резервоар е празен. Проверката обаче показва, че въпросната бензиноколонка функционира и е свързана с един от резервоарите. Според показанията на нивомерната система, инсталирана в обекта, въпросният резервоар би трябвало да е празен. Проверката обаче показва, че в него има 4 068 л. дизелово гориво. Сигнализирани са НАП и ДАМТН. Извършеният анализ показва, че характеристиките на горивото, открито в уж "празния" резервоар, не съответства на предоставените документи. Съставен е акт за нарушение, като санкцията е стойността на горивото плюс двойния размер на акциза.

На втората варненска бензиностанция в един от общо трите подземни резервоара за съхранение на горива е мобилната митническа група открива умишлено манипулиране на уреди. Митническите служители установяват, че тръбата за физически замер на наличното количество гориво е запушена. След демонтаж на тръбата става ясно, че в резервоара има 1 030 литра енергиен продукт с вид и мирис на дизелово гориво без никакви документи. Горивото е иззето. На фирмата ще бъде съставен акт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8625 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Rakarov

2015.12.03 | 17:59

6
Аре бе жалки служители! Какво криете имената само?! Само спекулирате, палячовци такива. Дайте имена!!! И какво като лъжат...като не знаеме коя бензиностанция лъже, ще продължаваме да си зареждаме. Колко жалка държавица сме само, реве ми се. Това не е истина просто...те всъщност на онази бензиностанция, дето имаше едва 30% истинско гориво не дадоха името, пък на тази ще дадът. Спрете да държите хора в неведение бе уроди смешни! То и купуването и продаването на гласове Е ЗА ЗАТВОР ама не съм видял нито един партиен лидер в затвора...просто наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!! Колко е жалко и тъжно наистина...

2015.11.27 | 19:37

5
даите имена какжо спекулирате само
Иван Ивайлов

2015.11.27 | 19:37

4
Аз мисля че сте поредните блогъри ..дето само си запълват времето ...имало проверки на бензиностанций..,но кои са те ..?смешници
ivan ivanov

2015.11.27 | 19:36

3
Имената!!!
Wow

2015.11.27 | 19:36

2
То ако проверките са както преди няколко месеца с публично разгласяване лично от ТЪПИЯ реформатор, като чисто и просто каза по ТВ, пазете се след няколко дни ще ви проверим! Няма такава държава - това е все едно в САЩ да съобщат днес в еди си кой квартал ще правим обиск за наркотици!
gost

2015.11.24 | 15:43

1
GOLIAMA MANIPULACIIA I GOLIAMA KORUPCIIA.TOVA NE E LI IZMAMA V GOLEMI RAZMERI-NE TRIABVA LI PROKURORA DA SE NAMESI????????????

Добави коментар

Водещи новини