Седем души са задържани с безакцизни цигари в Хасково

  • 08 ноември 2011 10:38

  • 980
  • 0
Седем души са задържани с безакцизни цигари в Хасково
©

Седем души са задържани с 101 900 кутии безакцизни цигари в Хасково, съобщиха от Областната дирекиця на МВР в Хасково.

Вчера хасковските антимафиоти са получили информация от колегите им от ГДБОП, че група лица е организирала и осъществила контрабанден внос на цигари от Гърция в България.

Вследствие на информацията са предприети оперативно-издирвателни действия, при които се установява, че вчера около 7.00 часа цигари са внесени контрабандно през ГКПП “Капитан Петко войвода” с лекотоварен автомобил “Форд”, управляван от 28-годишен хасковлия.

След влизането си в страната водачът М.Д. откарва цигарите на хасковска автоборса на улица “Кърджалийска”, собственост на 41-годишния Л.Д. от града. По време на движението си от Гърция до България, полицаите са установили, че колата с безакцизните цигари е била осигурявана и ескортирана от лек автомобил “Ланча” с водач 38-годишен мъж от София. Същият ден по обяд в Хасково е проведена среща между водача на цигарите и 39-годишен свиленградчанин с инициали С.А., като последният пристига с лек автомобил “Мерцедес” и придружаващият го 38-годишен негов съгражданин.

На тази среща свиленградчаните са получили част от цигарите без бандерол, които са натоварени в автомобил “автовишка”, шофиран от 36-годишния Д.Д. от Димитровград. В този момент хасковските антимафиоти са извършили проверката в автоборсата, при която е задържан водачът на "Форд"-а, собственикът на автоборсата, софиянецът и 24-годишен мъж от Триград. Последвали са претърсвания в помещенията на борсата и колите на лицата, където са открити и иззети 92 400 кутии цигари.

В района на Харманли служителите от сектор БОП-Хасково са спрели за проверка и лек автомобил “Мерцедес” с временен номер и автомобила “автовишка”, в които са открити още 9500 от кутиите цигари. Задържани са и двамата свиленградчани и димитровградчанина. По случая за конфискуваните 204 мастербокса контрабандни цигари е образувано досъдебно производство по чл.242 ал.1 от НК, а седемте задържани мъже са полицейска мярка “задържане”.

Последвайте канала на

980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини