Черната кутия записала взрив в руския самолет (обновена)

  • 07 ноември 2015 20:31

  • 4640
  • 2
Черната кутия записала взрив в руския самолет (обновена)
© Getty Images

Египетският шеф на екипа, разследващ катастрофата на русикя А321 преди седмица в Египет, Айман ал Мукадам, заяви на пресконференция днес, че разследването все още не е стигнало до заключение за точните причини за катастрофата, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Записът от пилотската кабина е регистрирал звук в последната секунда преди края, който ще бъде подложен на спектрален анализ, за да се определи произходът му.

Експертите все още събират информация и е прекалено рано да се обявят заключения от работата им, заяви той. Отломките са разпръснати на 12 км и не всички са намерени. Намерените ще бъдат прехвърлени в Кайро за изследване на безопасно място, предаде ТАСС.

Британски и американски представители, цитирани от медии, предположиха, че катастрофата е била причинена от бомба в самолета. Руските власти са сдържани да разпространяват каквато и да било теория преди официалните резултати от продължаващото разследване.

Ал Мокадем посочи, че комисията му засега не е получила актуална информация или доказателства в подкрепа на подозренията за бомбен атентат.

"Комисията призовава източниците, на чиито думи се позовават подобни съобщения, да ни предоставят всяка информация, която може да ни помогне да изпълним задачата си", каза той.

По думите му комисията все още е във фаза на събиране на доказателства.

Лошото време възпрепятства пътуванията до мястото на катастрофата от сряда, но се планира отломките да бъдат транспортирани в Кайро възможно най-скоро за детайлно проучване с помощта на специалисти по металите.

Разпиляването на отломките в обширна област с радиус над 13 км, отговаря на сценария за разпадане на самолета по време на полета, но първоначалните резултати все още не позволяват да бъде идентифицирана причината, каза Ал Мокадем.

Той посочи, че по разследването работят 58 експерти, от които 29 са от Египет, а останалите - от Русия, от Франция (където е проектиран самолетът), от Германия (страната на производство) и от Ирландия, където е бил регистриран.

Последвайте канала на

БТА
4640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.10 | 04:37

2
ислямска държава ако знае какъв бой я чака от русия сама ще си тегли куршума

2015.11.09 | 14:28

1
четете за системата периметър, дори русия да бъде унищожена (което ме съмнява) автоматично ще се задейства системата периметър която ще унищожи света

Добави коментар

Водещи новини