Най-голямата партия в Белгия призовава Европа за прекратяване на миграционните потоци

  • 07 ноември 2015 12:14

  • 3368
  • 7
Най-голямата партия в Белгия призовава Европа за прекратяване на миграционните потоци
© gettyimages

Председателят на партията Нов фламандски алианс (НФА) Барт де Вевер, мандатоносител на белгийското коалиционно правителство, е изпратил писмо до европейските лидери, в което призовава за мерки за прекратяване на миграционните потоци, съобщиха местни медии, предава БТА.

Де Вевер се е обърнал към европейските партии от център-дясното политическо пространство. Той призовава за "затворени квоти" за мигранти, както и за слагане на край на досегашния подход. По неговите думи Европа не успява да намери решение на кризата. Де Вевер настоява за силни ответни действия срещу потоците мигранти.

Според председателя на НФА спасителните операции в Средиземно море трябва да бъдат преосмислени, защото подмамват мигрантите да предприемат пътуване в опасни условия и често да губят живота си. За пореден път той представя виждането си за необходимост от промяна на Женевската конвенция. Де Вевер настоява бежанците, които търсят спасение от война, да бъдат приютявани в "сигурни държави извън ЕС". Той призовава за допълнително укрепване на външните граници на ЕС.

Писмото на Де Вевер бива разпространено броени дни преди три ключови заседания на равнище ЕС по въпросите с мигрантите. Идната седмица ще се състоят две заседания на европейските държавни и правителствени ръководители - във Валета и в Брюксел, ще заседават и министрите на вътрешните работи на ЕС

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3368 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.12.19 | 20:14

7
Иска да каже дайте да ги изгоним от нашия двор и да ги натикаме в сигурните държави като България Гърция Сърбия или Турция виждате ли на къде бият приятелите ви от еврогейския съюз?!
АЗ

2015.12.19 | 20:14

6
ПАК ЗАСЕДАНИЯ, СЪВЕЩАНИЯ, ЗАКУСКИ, ВЕЧЕРИ И ПАК НИЩО ПО ПРОБЛЕМА ЗА МИГРАНТИТЕ. ЛЕСБИЙСКО-ГЕЙСКОТО РЪКОВОДСТВО НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ПРОДЪЛЖАВА ДА ХАРЧИ НАШИТЕ ЖАЛКИ ПАРИЧКИ.

2015.12.19 | 20:14

5
Когато става въпрос за Шанген ,ние сме извън него ,но когато е въпрос за бежанци ,ние сме първи в шангенското пространство !За това Кунева да си разтвори по широко краката ,може би ще ни приемат тогава !
гост

2015.11.14 | 11:30

4
Да заминават в най-голямата циганска държава - Франция за да се приобщават към европейските ценности!

2015.11.14 | 10:31

3
Реално погледнато ние сме извън ес българите никога не са вземали европейски заплати и никога няма да вземат всичко е лъжа!
GOCT

2015.11.14 | 10:30

2
DOKATO "GOLEMITE" CE CYVECHTAVAT VCYKA CEDMICA "CPECHNO",EVROPA CE "NAPYLNI" C MUCULMANI.CEGA CHTE ZAPO4NAT DA "VIKAT" OCTANALATA 4AST OT MNOGOBROINITE CI FAMILII."DUPE" DA E YKO NA EVROPEICKITE NARODI.
......

2015.11.14 | 08:25

1
GAU-8 - 3000 решения в минута на проблема с "бежанците" а.к.а. мюсюлманската измет..

Добави коментар

Водещи новини