Gmail ще предлага персонализирани автоматични отговори на писма

  • 04 ноември 2015 11:43

  • 1251
  • 0
Gmail ще предлага персонализирани автоматични отговори на писма
©

Писането на отговори на имейли, особено от мобилен телефон, може да е трудно и неудобно. Именно затова Google разработва новата функция Smart Reply, която ще позволява на потребителите да избират между три предварително подготвени отговора на дадено писмо спрямо неговия контекст, пише dnevnik.bg.

Функцията ще анализира текста на писмото чрез специален софтуер. Служители на компанията няма да виждат писмата на потребителите нито да имат какъвто и да е достъп до тях. Всичко се извършва от автоматизираните алгоритми.

Smart Reply ще е част от допълнителното приложение Inbox by Gmail и ще бъде активирано за потребителите поетапно още тази седмица. Колкото повече даден потребител използва функцията, толкова повече тя ще научава неговия стил на базата на отговорите, които избира. Това ще й позволява да персонализира стила си и да подготвя по-подходящи отговори.

Всеки отговор е дълъг едно до две изречения и може да бъде редактиран от потребителя или към него да се добавя още текст. Smart Reply ще избира автоматично и кои писма са подходящи за подобен отговор, като няма да предлага варианти винаги и за всеки мейл. Функцията се инсталира допълнително към Inbox, като нейното приложение ще бъде достъпно през Google Play и App Store, като за сега ще работи само на английски.

Последвайте канала на

Novini.bg
1251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини