Плевнелиев на посещение в Лисабон

  • 30 октомври 2015 16:18

  • 1369
  • 4
Плевнелиев на посещение в Лисабон
© Булфото

На 2 и 3 ноември президентът Росен Плевнелиев ще осъществи официално посещение в Лисабон по покана на португалския си колега Анибал Каваку Силва, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Възможностите за разширяване на търговско-икономическите отношения, сътрудничеството в областта на образованието, науката, иновациите и културата, както и миграционната обстановка, ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Португалската република.

В понеделник президентът ще отдаде почит пред паметта на големия португалски поет Луиш Ваш ди Камойнш в манастира „Жеронимош“, след което ще бъде посрещнат с официална церемония от португалския си колега Анибал Каваку Силва.

В първия ден от официалното си посещение в Португалия държавният глава ще разговаря с министър-председателя на страната Педро Пасош Коелю и с председателя на Асамблеята на Португалската република Луиш Феро Родригеш.

В рамките на официалното посещение ще бъде подписан Протокол за сътрудничество в областта на обучението по туризъм между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономиката на Португалската република.

В Лисабон българският държавен глава ще разговаря с кмета на града Фернандо Медина. На церемония в двореца „Пасош до Консельо де Лижбоа” президентът Росен Плевнелиев ще получи Почетния ключ на града.

Във вторник Плевнелиев ще се срещне с представители на португалския бизнес, пред които ще представи инвестиционния потенциал на България.

Президентът Росен Плевнелиев ще посети и Фондация „Шампалимо“ - световен център за научни изследвания и лечение с най-прогресивни методи в областта на неврологията и рака.

Последвайте канала на

1369 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мистър Биин

2015.11.01 | 11:24

4
тази к,урва я канят само като чучело да прави смях.

2015.11.01 | 11:24

3
да си остане там , подаряваме им го . Тук идиоти като него..... бол

2015.10.31 | 23:11

2
и там да ни излага
Козяк

2015.10.30 | 20:11

1
По интересно е дали ще извади страпона като сяда на масата.

Добави коментар

Водещи новини