Спряха детските на семейства заради отсъствия от училище

  • 07 ноември 2011 07:37

  • 964
  • 0
Спряха детските на семейства заради отсъствия от училище
©

На 200 родители в Габровска община са спрени месечните помощи за деца, съобщиха от отдел „Социално подпомагане”. Те не са представили  бележка, че децата им ходят на училище. Крайният срок за подаването на документа изтече в края на октомври.

Условието не е ново и при попълване на молбата за отпускане на детски добавки, независимо кога е станало това, родителите се уведомяват, че в началото на новата учебна година трябва  да представят такива бележки в службата за социално подпомагане, пише "Монитор". Голяма част от родителите забравят, че трябва да изпълнят това условие, коментира завеждащата отдел „Социално подпомагане”  Радостина Братованова.

322 са подадените молби за отпускане на целева помощ за първокласници в Габровска община. Само на три семейства допълнителните пари са отказани. Помощ е отпусната на 325 деца, като се забелязва  увеличение на близнаците. Размерът на целевата помощ е 150 лв., а условията за отпускане са средномесечният доход на член от семейството за последната година да е не повече от 350 лв. и бележка, че малчуганът е записан в училище. В момента тече проверка дали всички първокласници, получили целевите средства, наистина посещават учебните заведения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини