Папандреу е предложил среща на опонента си Антонис Самарас

  • 06 ноември 2011 19:01

  • 771
  • 0
Папандреу е предложил среща на опонента си Антонис Самарас
©

В неделя гръцкият премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос е предложил на опонента си от консервативната партия Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 да се срещнат в присъствието на президента Каролос Папуляс, за да решат въпроса за създаването на коалиционно правителство, предаде АФП, позовавайки се на гръцката обществена телевизия „Нет”.

Телевизията цитира източници от службата на Папандреу, според които премиерът е поканил опонента си на среща, на която домакин ще бъде президентът на страната и която може да предложи изход от задънената улица. Самарас настоява за оставката на Папандреу, преди да се включи в разговори за съставяне на коалиционно правителство.

От своя страна премиерът не иска да подаде оставка, преди да е постигната договореност за новото правителство, като подчертава, че страната трябва да има свои представители на срещата на финансовите министри от еврозоната в понеделник.

Последвайте канала на

Весела Найденова
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини