Меле пред НАТФИЗ! Сидеров отново нахлу в сградата, изхвърлиха го с вратата (обновена+видео+снимки)

  • 25 октомври 2015 22:30

  • 27709
  • 127
Меле пред НАТФИЗ! Сидеров отново нахлу в сградата, изхвърлиха го с вратата (обновена+видео+снимки)
© Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров за пореден път сътвори скандал, като тази вечер отново нахлу в НАТФИЗ заедно с депутати от партията и привърженици на националистите, предаде репортер на Novini.bg

По думите на атакистите причината е, че студент от театралната академия е посегнал на Сидеров и той е отишъл да го потърси.

"Приятел на Бойко ли е, гербаджия", заяви Сидеров към полицай, охраняващ сградата. Националистът искаше да види личните карти на служителите на реда.

От своя страна студенти във ВУЗ-а скандираха "Вън" и "Моля, да напуснете академията", "Чао, Волене", "Руска к*рво". Младежите поискаха Сидеров да бъде арестуван и да му бъде отнет имунитетът.

Намесиха се и ректорът на НАТФИЗ Любомир Халачев, и председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, които помолиха националистите да напуснат сградата. Атакистите обаче отказаха да си тръгнат. Имаме право да сме тук, не правим нищо нередно, настоя Сидеров.

От полицията му обещаха, че ще му предоставят информация и го помолиха да напусне сградата.

Проф. Любомир Халачев изрази огромното си разочарование от действията на лидера на "Атака". По думите му е недопустимо подобно държание от страна на народен представител.

Същевременно студентите напуснаха сградата на НАТФИЗ и тя бе обградена от плътен полицейски кордон.

На място пристигнаха шефът на СДВР Младен Маринов, главният секретар на МВР Георги Костов и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

В крайна сметка атакистите бяха изхвърлени от сградата на НАТФИЗ, при което бе избита и вратата на театралната академия.

Студентите подгониха националистите. Под полицейски конвой лидерът на "Атака" бе заведен надолу по ул. "Раковски", но същевременно получи удар в лицето.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова лично помоли студентите да се разотидат. Тя ги увери, че полицията ще предприеме всички законови действия по случая.

Полицейски кордон раздели студентите и атакистите. Волен Сидеров и майката на детето му Деница Гаджева бяха качени в полицейска патрулка и отведени в Първо РПУ. Вътрешният министър Бъчварова не даде ясен отговор дали лидерът на "Атака" е арестуван. Уважаеми журналисти, ние сме на работа, а не на брифинг, каза тя, като заяви, че утре ще има повече подробности по случая.

Припомняме, че в петък вечерта Сидеров нахлу в академията и влезе в пререкания със студенти и преподаватели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
27709 127

Свързани новини

Коментари 127

Добави коментар
istina

2022.03.15 | 12:22

127
оставете го на тълпата за да види какво е народна любов

2015.11.07 | 16:59

126
Курвичката Ани Цолова с малката злобна устичка и педерастът Николаев как са клекнали и смучат пишлиоци послушно. Нормално след като прибират 17 бона на месец - насъскват умишлено народа с/у Сидеров и манипулират, но ще има разплата все някога, тъй като историята е доказала, че всичко e до време, в това число и слугите ГЕРБОВИ.

2015.10.31 | 18:28

125
Идва рожденният ден на Гаджева, ще лекува аркадата на окото с нея пак на Варадеро. Дали ще харчи от партийните пари?

2015.10.31 | 18:28

124
Колко сладко юмруче получи тъпака-циркаджия, забравилия се наркоман. Как мило и сладко му се разтресе главичката, как с невярващи очички гледаше в нищото невярващо, разбрал че се си е изиграл картите, и как после една друга ръчичка мило му подаде още малко народна любов по темето. Трябваше да го оставят и народа да му се радва на милия. А как после убедено каза че го бил полицай и му казали че Борисов ги накарал....СМЯХ ;-) голям смях. Поздрави на КАМЕН, оня дето го събуди поне за малко, и нека има повече като Камен Попов.
АНТИ БСП,ДПС и Атака

2015.10.31 | 18:27

123
Болен Сидеров е резултат от чекия или изнасилване,кой нормално заченат човек ще е толкова умопомрачен,или може би парите дадени му от ДПС и БКП са свършили?Радвам се от сърце,че Атака се разпадна.Да живее Бойко Борисов!Амин!
малкото Шукри

2015.10.30 | 10:41

122
Този, дето пази чичкото с бялата /празната/глава е тати!
мииии

2015.10.27 | 07:50

85
То моито момче всичките му МЕКЕРЕТА са приятели на ТАТЯ ТИ!!
ХА ХА ХА

2015.10.30 | 10:41

121
Волен е бушониран
С. Милушев

2015.10.30 | 10:41

120
Волене как е народната любов.
С. Милушев

2015.10.30 | 10:41

119
Трябвало е да го оставят на тълпата за да види какво е народна любов.
до Ivan Ivanov

2015.10.27 | 19:00

118
След като защитавате действията на Сидеров само ще помоля да разберете, че България се пише с главна буква. Разбирам, че това не е вашата държава (с оглед мястото от където получавате заплатите си), но все пак живеете в нея. Разбирам и че зависимостта от определени медикаменти води до неконтролируемо желание за овладяване на пазарите им (даденото от атака основание, че се търсят наркотици) - но е жалко когато това става с такива водевилни опити.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини