Сирената предизвикват пристрастеност като наркотик

  • 25 октомври 2015 14:13

  • 2902
  • 2
Сирената предизвикват пристрастеност като наркотик
© Getty Images

Сиренето съдържа химикал, който е в състава и на наркотиците, предизвикващи тежка зависимост. Това откри екип учени, изследващи защо към някои храни има по-голямо пристрастяване, отколкото към други, пише Блиц, цитирайки „Индипендънт”.

Използвайки скалата за хранителни пристрастявания на „Иейл”, създадена да мери зависимостта на всеки човек, учените са открили, че сиренето има такава способност заради наличието на казеин. Този протеин може да отключи опиоидните рецептори в мозъка на човека, свързани с пристрастяването.

Обработените сирена имат най-голям принос за създаването на зависимост, заедно с мазните храни, от които човек най-трудно се отказва. Освен това се оказа, че храните, които са начело в скалата за хранителни пристрастявания, са именно сирена.

Последвайте канала на

Novini.bg
2902 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.28 | 13:32

2
Казеинът е наркотик?! Тези пишман учени да се гръмнат! Освен това, казеин има много повече в изварата, отколкото в сиренето и кашкавала. Някой да страда от пристрастяване към извара?

2015.10.27 | 14:31

1
веднага бандерол по сирената и допълнителен данък . от утре се започва кампания не яж контрабандни сирена , това са кравите на село това е тревата на полето

Добави коментар

Водещи новини